RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her kjører han mot kjøreretningen - inn i kollektivfeltet

VELDIG FEIL: Her er bilisten på vei i veldig feil retning.
VELDIG FEIL: Her er bilisten på vei i veldig feil retning. Foto: BA-tipser
Sist oppdatert:
Slik skal det ikke gjøres.

Fra Lidohjørnet og opp til Torgallmenningen går det enveis kollektivfeltet, der denne karen kom kjørende mot kjøreretningen, skriver Bergensavisen.

Det skal egentlig nokså godt gjøres. Uansett hvor den kommer fra har den kjørt inn en ulovlig vei lenge før han i det hele tatt begynte å kjøre ned Torgallmenningen mot Torget i kolletivfeltet.

I Strandgaten er det kun kollektivtrafikk som kan kjøre det siste strekket dersom man kommer fra Kløverhuset. Forbi Galleriet er det heller ikke lov å kjøre for annet enn busser, og gjøres det riktig, kommer man altså fra motsatt retning.

- Han var helt på bærtur, sier innsenderen av bildet til BA.

Midt imot ham kom det for sikkerhets skyld en buss, slik det pleier å gjøre akkurat her.

Kunne fått flere bøter
- I denne gaten er det faktisk ikke kollektivfelt, men et forbud mot all kjøring, unntatt buss og taxi, sier Arne Sangholt, politiførstebetjent på trafikkseksjonen ved Hordaland politidistrikt.

- I tillegg kjører han mot kjøreretningen?

- Åja, han kom den veien? Hvis man kjører mot kjøreretningen, er det det som gjelder, for det er det skiltet man forbryter seg mot som er det som gir boten. Denne boten er på 4200 kroner, sier Sangholt.

- Han kom ut Strandgaten, der det er forbudt å kjøre rett frem etter Svaneapoteket?

- Åja, da har han nok kjørt mot to skilt. For det er altså påbudt å kjøre opp Christian Michelsensgate. Og så, når man kommer til Torgallmenningen, er det påbudt å kjøre rett frem, sier Sangholt.

Han forklarer at hvis man bryter det ene skiltet etter det andre, får man først bot for det første. Deretter får man det neste skiltbruddet til «halv pris».

- Og slik fortsetter det, innenfor rimelighetens grenser. Men det kan gå nokså høyt, sier Sangholt.

Kjører etter GPS´en
- Er Bergen en vanskelig by å kjøre bil i?

- Nei, det er jo ikke det, men det er ikke alle som har de beste kjøreferdighetene. Når man ikke er så vant til å kjøre i by'n og det er mye som skjer rundt dem, får de et kapasitetsproblem. Da kan man gjøre noen feilvalg. Det kan noen ganger få dramatiske konsekvenser.

Sangholt sier noen turister er ukjent med Bergen og kjører etter GPS'en sin.

- Det er ikke alltid den er helt oppe og går. Det kan ha skjedd en endring, for eksempel. Andre ganger handler det om at det i ferietiden er en del ukjente folk som ikke er så flinke til å kjøre bil. De har mye å tenke på, og da kan slikt skje. Det er fort gjort å male seg inn i en krok hvis du kommer til en by du ikke kan så godt, sier Sangholt.

- Så bergensere gjør ikke sånt?

- Vel, stort sett går dette veldig greit, men vi har av og til noen som «skal bare»-ett-eller-annet.

Les flere saker i Bergensavisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere