*Nettavisen* Nyheter.

Her klatrer de på trikken i full fart: - Rystende

To unge menn ble filmet hengende bak trikken i full fart på 17. mai. Sporveien er rystet over det halsbrekkende klippet.

19.05.20 09:21

Se video av hendelsen øverst.

I en video fra 17. mai som sirkulerer blir to unge menn observert hengende etter en trikk i full fart.

Mot slutten av klippet, som ser ut til å være filmet ved Jernbanetorget, ser man også at den ene mannen hjelper den andre med å klatre opp på taket.

Sporveien var ikke klar over hendelsen da Nettavisen tok kontakt mandag kveld, men er rask med å karakterisere stuntet som «kjempefarlig».

Les også: Høie med ekstra smitte-påminnelse til ungdommen

- Fikk skjelven

- Bare det å stå bak trikken er farlig i seg selv. Faller man ned, kommer det fort en bil, en buss eller en trikk bak - man kan jo bare tenke seg selv. Om man da klatrer opp på taket, da tror jeg ikke man tenker særlig mye. I pantografen på taket, den som er i kontakt med strømledningene, er det 750 volt, sier kommunikasjonssjef Cato Asperud til Nettavisen og legger til:

- Nå fikk jeg helt skjelven i meg, når man tenker seg hvilke konsekvenser dette kan få og hvor farlig det er.

Klikk på bildet for å forstørre. RYSTET: Kommunikasjonssjef i Sporveien, Cato Asperud, omtaler stuntet som «kjempefarlig» og håper det aldri skjer igjen.

RYSTET: Kommunikasjonssjef i Sporveien, Cato Asperud, omtaler stuntet som «kjempefarlig» og håper det aldri skjer igjen. Foto: Sporveien

Asperud forteller at han har hørt om tilfeller tidligere hvor folk har stått bak på trikken, men aldri at noen har klatret opp på taket til en trikk i bevegelse.

- Oppfordringen er at dette aldri må skje igjen. Det er rystende å høre, sier han.

Kommunikasjonssjefen sier det er vanskelig å si noe om hva Sporveien kan gjøre videre, men forteller at de på generelt grunnlag har en praksis for å politianmelde alle forhold av liknende karakter.

- Det er vel ikke utenkelig at vi gjør det i dette tilfellet heller.

Les også: Tollbetjent tvang ekteparet til å kjøre over grensa fra Sverige. Deretter tok han dem for smugling (+)

Ellers god oppførsel

Utenom det sjokkerende klippet, har ikke Asperud hatt noe særlig å utsette på oppførselen til publikum på 17. mai.

- Det har vært noen ansamlinger av visse gjenger enkelte steder, men folk er generelt flinke til å overholde forholdsreglene som er satt. Jeg opplever at det har gått tålelig bra, men dette er rystende, gjentar han.

Politiet var også «godt fornøyd» med gjennomføringen av årets 17. mai i Oslo da Nettavisen tok kontakt på nasjonaldagen.

Natt til 18. mai var forsåvidt rolig de fleste steder, men en person måtte bli kjørt til sykehus etter vold på en buss ved Gardermoen.

Les også: Politiet «godt fornøyd» med 17. mai-feiringen - så langt

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag