Gå til sidens hovedinnhold

Her kommer 96 nye boliger for utleie

Utleiemarkedet utgjør over 30 prosent av det totale boligmarkedet i Oslo, og andelen er på vei opp.

BJØRNDAL: Det er 93.000 utleieboliger i Oslo. På Bjørndal i Søndre Nordstrand kommer det straks ytterligere 96 utleieboliger på markedet.

LES OGSÅ: Dette huset ga soleklar prisrekord på Mortensrud

Det er 20 år siden det ble bygget noe nytt for utleie i stor skala, forteller Esben Svalastog i Selvaag.

– Når utleie utgjør 30 prosent av boligmarkedet i Oslo, så er det rart at det har vært så nedprioritert, sier han og legger til:

– På Majorstuen utgjør utleieandelen hele 46 prosent. Likevel ser vi at de store aktørene nærmest er fraværende i dette markedet.

20 år siden sist

Svalastog forteller at Selvaag sist bygget utleieboliger på 90-tallet, blant annet Frogner Atrium i Oslo Vest.

– Det var en litt annen bakgrunn for den utbyggingen. Da markedet stupte i 1988-89, så var det ikke mulig å bygge og få solgt for selvkost. Dermed besluttet Selvaag å holde aktiviteten oppe ved å bygge for utleie, sier Svalastog.

Det nye utleieprosjektet i Bjørnåsen på Bjørndal har en annen bakgrunn.

– Vi ser at boligmarkedet er bra, men at det mangler en industriell aktør. Leieboeres behov har kommet i bakgrunnen. Vi ønsker å ta vare på leieboerne ved å forvalte eiendommen på en profesjonell måte, sier Svalastog.

LES OGSÅ: Solgt nesten 2 millioner over takst

Danner utleieselskap

Selvaag skal bruke Bjørnåsen som et springbrett til å bygge opp et boligutleieselskap bestående av nye leiligheter med industrielt eierskap og forvaltning.

Lars Aasen i Leieboerforeningen er begeistret for den nye satsingen.

– Vi ble invitert på en befaring og vi var veldig fornøyd med det vi så. Jevnt over god kvalitet på boligene, fine balkonger, gode lekeplasser og garasjer, sier Aasen. Han legger ikke skjul på at kvalitet har vært en mangelvare i leiesektoren.

Det er selvsagt mange gode leieboliger i markedet, men det er forferdelig mye dårlig også. Utbygging av kvalitetsleieboliger i denne skalaen er noe helt nytt. Dette blir en berikelse for bydelen, og vi ser frem til å samarbeide for at dette skal bli vellykket, sier Aasen.

Han legger også til at han ble positivt overrasket over prisen.

– Den ligger under gjennomsnittet for leieprisen i Oslo. Så dette er en unik mulighet for dem som ikke vil eller kan kjøpe bolig, sier Aasen.

LES OGSÅ: – Nå er optimismen tilbake i boligmarkedet

Idylliske Bjørndal

De nye leilighetene i Bjørnåsen skal legges ut på det åpne marked. Målgruppen er alt fra småbarnsfamilier til studenter og enslige. Svalastog tror flere og flere vil få øynene opp for det rolige og vakre Bjørndal. Dette er et område i utvikling og byggeaktiviteten er høy.

– Her har du alt, til og med bingo, smiler Svalastog og peker mot bussen som tar deg til Oslo sentrum på en knapp halvtime.

LES OGSÅ:

Ikke alle forunt å bo i Obos i Holmenkollen

Oslo-megler: – Vi har solgt rubbel og bit. Alt over takst

Her rives herskapsvillaen på Bekkelaget

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn