Gå til sidens hovedinnhold

Her kommer skiltet alle bør forstå

Siden juletider i fjor har det vært snittmåling av fart på RV 120 fra Nore til Rødsund. Og mange har allerede gått i fella

(Moss Avis): – Ja, du kan jo si at det har vært noen som har hatt det veldig, veldig travelt på denne strekningen, selv etter at vi satte opp gjennomsnittsmålingskameraer, sier Knut Holøs, avdelingsingeniør i Statens vegvesen, til Moss Avis.

Selv om målingsstrekningen allerede er skiltet i begge retninger velger altså Statens vegvesen nå å sette opp enda tydeligere skilt for å varsle bilistene om snittmåling. Det første at disse nye skiltene var på plass på strekningen Rv. 7 Bromma - Nesbyen i Hallingdal denne uken, og snart også i Våler og Moss.

Har blitt tatt

- Vi har bestilt skilt og leverandørene har anslått at det bør være ferdig i slutten av neste uke, men vi også bytte ut masten det gamle skiltede står på og sette opp en ny gittermast. Så i løpet av noen uker, eller så fort som praktisk mulig, bør det nye dobbeltskiltet som opplyser om strekningsmåling og avstand være på plass, sier Holøs.

Selv om det har blitt noen kroner til statskassa fra ivrige bilister på strekningen, mener allikevel Holøs at det generelt har «gått greit».

- Det har vel gått omtrent som vi håpet. Noen har fortsatt dårlig tid, men det begynner å gå seg til, mener han.

Pussig kjøring

Teoretisk sett kan en bilist «krypkjøre» en del av strekningen for så å gi gass på resten – eller omvendt, og allikevel ikke oppnå en snittfart over 80 kilometer i timen.

- Vi har opplevde at det har skjedd, ja. Men det er ikke noe stort problem, sier Holøs.

Les flere saker hos Moss Avis her!

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto