- Det blir sol, regn og overskyet - og veldig skiftende vær over hele landet de kommende dagene, sier meteorolog Rannveig Oftedal Eikill ved Meteorologisk institutt til Nettavisen mandag formiddag.

Se videoen øverst i saken for å se at det kan bli varmere vær flere steder i landet denne uken!

Kan bli 20 grader i nord

Mandag er det veldig fint i den nordlige delen av Nordland og i Troms, og så strekker det seg nordover til Finnmark. Men regnværet som har vært lenger sør i landet i helgen, vil snart trekke inn i Nordland.

- Det blir nok mer skyer og litt regn utover dagen, og fra i morgen trekker det seg lenger nord så det blir mer skyer og noe nedbør også i Troms og Finnmark. Lengst nord i Finnmark blir det det mest opphold, sier Eikill.

Onsdag ser det ut til at det kan bli enkelte regnbyger først på dagen i Nord-Norge. Det vil imidlertid være delvis skyet og enkelte regnbyger, og noen perioder med sol utover dagen.

Torsdag vil det trolig bli litt av og på med regnbyger, før det vil bli enda mer regn fredag, ifølge meteorologen.

Det ventes imidlertid varmere temperaturer i Nord-Norge denne uken.

- Denne uken blir det litt sommervær, litt varmere og litt sol innimellom. Den varmeste dagen ser ut til å bli fredag i Nord-Norge, men det er fremdeles litt usikkert, sier Eikill.

Hun forteller at det kan bli godt over 10 grader i Troms og Finnmark denne uken, og varmere i Nordland. Utover uken kan det kanskje komme opp mot 20 grader enkelte steder.

Regn og skiftende værtype

I resten av landet blir det også varmere.

- Allerede mandag er det ventet over 20 varmegrader i Trøndelag, og det ser ut til å bli landets varmeste fylke i dag.

Også resten av Sør-Norge ventes det opp mot 20 grader, og også over 20 grader flere plasser. Temperaturen vil øke utover uken, og ifølge meteorologen vil det bli varmere fra og med torsdag.

Selv om det blir varmere i luften, vil det ikke si at det blir helt tørt og fint.

- Det vil bli regn i Trøndelag og Vestlandet i dag, men ikke så mye på Østlandet. Det har vært en del i natt, men det ser ut til at det blir oppholds og en og annen regnbyge på Østlandet i dag, sier Eikill.

Mer bygeaktivitet

Utover uken blir det også vått og grått flere steder sør for Nordland.

Tirsdag ser det ut til at det blir ganske greit vær på Østlandet med oppholdsvær og perioder med sol. Også i Agder vil det bli fint tirsdag, men kan komme noen regnbyger enkelte steder lengst vest. Vestlandet vil også få noen regnbyger.

- Onsdag kommer det nytt nedbørsfelt mot Sør-Norge som vil gi mer skyer og regn. I Trøndelag vil det ikke bli like mye regn, men det kan bli perioder med nedbør også der, sier meteorologen.

Torsdag kommer det ny runde med nedbør, før det roer seg ned enkelte steder på fredag.

- Fredag vil det bli noen regnbyger på Vestlandet først på dagen, men mindre byger utover kvelden. Det ser imidlertid ut til at det fortsetter med regnbyger i Trøndelag. På Østlandet blir det ikke så mye, i alle fall ikke på formiddagen, sier hun.