*Nettavisen* Nyheter.

Her kommer Tove på jobb etter ferie

Foto: (Nordnorsk Vitensenter)

Det ventet en liten overraskelse på kontoret.

24.07.12 07:45

Mandag vendte Tove Marienborg, direktør for Nordnorsk Vitensenter i Tromsø, tilbake til jobben etter en velfortjent ferie. Lite var hun klar over overraskelsen resten av staben hadde forberedt i hennes fravær.

Det skriver Nordlys.

Staben, bestående av syv fast ansatte og 15 studenter, hadde nemlig bestemt seg å markere Toves store dag - hennes 50 årsdag - ved å fylle rommet med ballonger.

- Haha. Ja, jeg fikk faktisk nesten ikke opp døren. Jeg måtte hente meg en saks, for så å «ta livet av» en rekke av ballongene før jeg kunne komme meg inn slik at jeg fikk tømt rommet, sier hun til Nordlys.

Fylte 50 år
Marienborg fylte 50 år 9. juli, men etter som hun var på ferie på Costa Brava-kysten i Spania, fikk ikke hennes ansatte mulighet til å markere dagens hennes da. Dermed klekket de ut en annen plan.

- Dagen før jeg kom tilbake på jobb hadde de blåst opp mellom 200 og 300 ballonger som de hadde fylt rommet med. Nå skal de vel sies at det var de fast ansatte som hadde planlagt det hele, mens det var studentene som fikk den tunge jobben med å blåse opp ballongene.

Men det var ikke hele overraskelsen. De ansatte hadde også sådd karsefrø i tastaturet.

Bare morsomt
Tove, derimot, tar det hele med godt humør.

- Dette var bare morsomt, og sier litt om hvor kreative mennesker jeg er så heldige at jeg får jobbe med til vanlig.

Marienborg har vært direktør for Vitensenteret siden oppstarten, altså i snart 10 år, og forteller at de har et svært godt miljø på jobben. Så neste gang det er noen av de andre som har stor bursdag skal man vel ikke helt se bortifra at det blir lignende «feiringer».

Populære spøker
Direktøren er ikke alene om å ha blitt utsatt for slike spøker.

Da Nettavisen kåret Norges beste jobbsøk for noen år siden gikk lærerne Heidi Antell Haugen og Kjersti Pedersen av med seiren for sin nøye planlagte spøk.

Under navnet Wiggo Meyer la de igjen små hilsener til resten av personalet, og engasjerte etterhvert kollegaene i en rekke aktiviteter.

Foruten karse i tastaturet er det å pakke inn kontorrekvisita i folie eller støpe det i gele andre klassikere.

Les mer om det her: Her er Norges beste jobbspøk

Les flere saker hos Nordlys her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.