RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her kommer vinteren

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)
Sist oppdatert:
I helgen kan flere få bruk for snøskuffe.

Det er i all hovedsak Nordland og Midt-Norge som får ferske mengder med snø denne helgen.

Hvor mange centimetere med snø som kommer er noe usikkert.

Les også:Her finner du snøen i skibakkene

Sjekk været der du bor

Kjøligere værtype

- Et lavtrykk vest for Lofoten svekkes og beveger seg sakte nordøstover. Lavtrykket gir et nordvestlig vindfelt innover landet fra Nordland og sørover. Vi får en noe kjøligere værtype med bygevær og vind opp til liten kuling langs kysten i vest, men sør for Nordfjord ventes få byger og en del sol.

Det er meldingen fra meteorolog i StormGeo, Kristen Myklebust Ravnestad.

- Den kjølige luftmassen fra nord gjør at vi trolig får nedbør som sludd i lavlandet og snø i fjellet i Midt-Norge, mens Nordland får sludd og kan hende snø i lavlandet.

Temperaturene vil ligge i overkant av 0 grader i Nordland, 0 til 5 plussgrader i Trøndelag og på Vestlandet.

Kulden kommer krypende allerede fra fredag kveld, og du skal ikke høyere opp enn mellom seks og åtte hundre meter før nedbøren kommer som snø i Sør-Norge.

- I Finnmark ventes det skiftende vindforhold, men hovedsakelig et sørlig vindfelt som gir fralandsvind, stort sett opphold og en del sol. Kaldt blir det uansett, med temperatur ned mot minus 10-15 på Vidda, ellers ned mot minus 5-10 grader langs kysten, forklarer Myklebust Ravnestad til Nettavisen.

Sol i sør

Like ekstremt blir det ikke på Sør- og Østlandet, men kjøligere blir det. De sørlige delene av landet, samt Langfjella, får til dels pent vær med mye sol. Dagtemperaturene vil ligge fra 0 til 5 grader på Sørlandet, og i overkant av 0 grader på Østlandet. I tillegg blir det nattefrost.

Et stort lavtrykk er i ferd med å bygge seg opp ved Grønland. Mot slutten av uken passerer dem sør for oss, og gjør at det danner seg en høytrykksrygg over Sør-Norge. Ryggen er svak, men den kommer til å gi opphold, litt sol og lite vind i starten av uken.

Spesielt i nord har det vært en vindfull uke. Til helgen er det liten kuling fra nordvest ved Stad som er noe å melde om, skriver Storm.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere