Her koster det bare 150 kroner å bo - fortsatt stikker gjestene av uten å betale

BRUKTE HYTTA UTEN Å BETALE: Per Molund forteller at da det ble foretatt oppsyn på Dærtahytta i vinter var hytta enda varm, men ingen hadde skrevet seg inn i hytteboka.

BRUKTE HYTTA UTEN Å BETALE: Per Molund forteller at da det ble foretatt oppsyn på Dærtahytta i vinter var hytta enda varm, men ingen hadde skrevet seg inn i hytteboka. Foto: (Troms turlag)

- Trist utvikling.

18.04.14 16:38

(Nordlys): De 30 hyttene Troms Turlag har i fylket leies ut for 150 kroner døgnet til medlemmer. Likevel er det brukere som gjør seg til tyv ved å ikke gjøre opp for seg. Dette er et “fenomen” som turlagets medlemmer er klar over, men ikke kan tallfeste.

Per Molund har sammen med Leif Moland tilsynsansvar for Dærtahytta som Troms Turlag har rundt 30 kilometer innenfor Rostadvatn i indre Troms.

– Vi to som har oppsynet for denne hytta ser det jo med jevne mellomrom at forbruk av ved og gass er for stort i forhold til det besøket som er nedskrevet i hyttebesøkene.

Varm hytte ingen gjester

Til tross for flittig bruk er det altså mange måneder siden noen har registert seg.

- Vi kan jo ikke akkurat påstå med full sikkerhet at vi har gjester her som ikke gjør opp for seg, men i dette tilfellet har vi jo bevis for at noen har vært her uten å la seg registrere, eller har betalt. Om det er medlemmer eller andre vet vi ikke, hyttene er jo også åpne for alle.

POPULÆR: Gaskashytta som ligger et stykke innover på Altevatn er også ei turhytte som er mye brukt. Foto: (Troms turlag)


Molund sier at det ikke er noe problem å skaffe seg egen nøkkel til ei hytte. Også styreleder Ivar Sæther bekrefter langt på vei den sterke mistanken om til dels utstrakt bruk av hyttene der det ikke legges igjen oppgjør for overnattingen.

– Vi er nok smertelig klar over at det er noen gjester som velger å forlate hyttene ute å gjøre opp for seg, og vi har mistanke om at det her dreier seg om ikke ubetydelige beløp.

Snylter på andres innsats

RAMMER ALLE ANDRE: Styreleder Ivar Sæther sier at gratisovernatting på hyttene rammer alle som jobber for turlaget. Foto: (Troms turlag)

– Eksistensen til turlaget er basert på felles arbeid, og at man bidrar til fellesskapet ved å betale den tross alt rimelige leien på våre meget gode turhytter. Når noen sluntrer unna er det svært trist, og det fører jo til et forbruk av ved og gass på hyttene som andre må betaler for.

Sæther sier at han oppfordrer dem som måtte drive sin turvirksomhet på en slik måte å begynne å betale for seg. Troms turlag disponerer i dag ifølge styreleder Ivar Sæther 30 ubetjente hytter i Tromsøområdet, Lyngen, indre Troms, Nordreisa og Senja.

Les flere saker fra Nordlys.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag