Gå til sidens hovedinnhold

Her kostet det nesten 13 mill. for hytte med utedo

Du må punge ut for enkel standard i havgapet.

Etter å ha punget ut med nær 12,9 millioner kroner, kan Øyvind Schage Førde feriere i et historisk miljø på Tjøme

Etterkommeren etter bilimportør Harald A. Møller har nemlig kjøpt eiendommen med adresse Grepanveien Øst 28, av mange kjent som Humlesekken, skriver Lokalavisa Øyene.

Stedet var priset til 15 millioner kroner, men gikk altså litt under prisantydningen.

– Og det overrasker meg egentlig at vi ikke fikk inn flere bud, for det var veldig mange som var ute og kikket, sier Tore Solberg i Z-eiendom som formidlet salget.

Fredet hovedhus
Eiendommen ligger flott til, på en egen odde, like ved Verdens Ende og Grepan. Steinhuset som står der er et av Tjømes eldste og meget særpreget. Det har også Riksantikvaren notert seg, så bygningen er fredet. Dermed er det store begrensninger i forhold til hva som kan gjøres både utvendig og inne, og alt må skje i dialog med Riksantikvaren.

- Og den usikkerheten som knytter seg til det, kan nok ha bidratt til færre reelle interessenter, tror Solberg. Det skremte imidlertid ikke kjøperen.

- Nei, det er noe vi er nødt til å forholde oss til, sier Øyvind Schage Førde.

Han falt for den praktfulle beliggenheten i havgapet og tror at stedet kommer til å bli brukt mye. De store planene er imidlertid ikke lagt ennå.

- Nei, vi overtok i desember, så foreløpig har vi ikke rukket å tenke så mye på det.

Enkel hyttestandard
For øvrig har eiendommen mer historie å by på enn det gamle huset. På den 7,5 mål store tomta står det også et atelier fra 1920-tallet. Det var i sin tid arbeidssted for den kjente norske maleren Jean Heiberg. Standarden nå skiller seg nok ikke så veldig fra den Heiberg opplevde. Riktig nok er det et solcelleanlegg her nå, men ellers egner nok eiendommen seg aller best for folk som setter pris på nostalgi og spor fra svunne tider. Her er det nemlig et skjul med utedo og ikke innlagt vann. Men sjøbad er det jo gode muligheter for selvsagt.

Les flere saker fra Lokalavisa Øyene her.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her