Her krasjet smugleren

Foto: Tollvesenet (Tollvesenet)

Sjåføren stakk fra kontrollen, men krasjet og stakk fra smuglervarene.

29.04.11 08:14

Hendelsen skjedde onsdag kveld på den lille smale fylkesvei 106 ved Aremark i Østfold. Dette er en av de mange små veiene som krysser svenskegrensen men der det ikke er noen kontrollstasjon.

– Det var tjenestemenn fra Ørje som hadde kontroll her. Bilen stoppet ikke for tollkontroll men kjørte videre inn i Norge, sier kontorsjef Wenche Fredriksen ved grensekontrollen i Svindesund og Fredrikstad til Nettavisen.

Kjørte etter
Den svenskregistrerte bilen holdt høy fart, og tollerne kjørte etter men kunne ikke holde følge fordi tollere ikke har lov til å bryte fartsgrensen.

– Tjenestemennene ringte politiet og varslet at det var en bil som ikke stoppet for kontroll. Deretter kjørte de etter i bilens retning. Etter en kort kjøretur fant kontrollørene bilen som hadde kjørt inn i et tre, sier Fredriksen.

158 kilo khat
Sjåføren var forsvunnet men i bagasjerommet til den svenskregistrerte bilen fant tollerne 158 kilo khat. Dette er et narkotikum som er populært blant afrikanere, og har en gateverdi på cirka 1500 kroner kiloen.

Tollvesenet langs svenskegrensen opplever ofte at smuglere stikker fra kontrollene. Nettavisen har satt fokus på saken etter at to unge menn stakk fra kontrollen i Ørje med fem paller øl i bagasjerommet.

Les: – Vi kjøpte inn ølet til russefeiringen
Les også: Stikker du av, kan de ikke følge etter deg

Ønsker utrykningsmulighet
I flere år har Tollvesenet jobbet for å få utrykningsmulighet slik at de blant annet kan forfølge smuglere som forsøker å stikke av, og dermed få kontroll med smuglere og smuglergods til politiet kan bistå med eventuelt å stoppe bilen.

Les: – De tror vi er landeveisrøvere
Les også: – Jeg blir deprimert

Denne gangen ble det ikke nødvendig med politiets bistand da sjåføren stoppet seg selv.

Tollvesenet ba forvørig om bistand til å forfølge sjåføren med sporhund, men dette skjedde ikke. Smugleren er fremdeles på frifot, opplyser Fredriksen torsdag ettermiddag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.