RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her lar Gaddafi seg hylle

Foto: Statlig libysk TV (YouTube)
Sist oppdatert:
Men USA, Storbritannia og Frankrike sier han må gå før det kan bli fred i Libya.

I en felles uttalelse sier amerikanske, britiske og franske ledere at det ikke kan bli fred i Libya så lenge Muammar Gaddafi sitter med makten, melder BBC News.

Les også: - Vil ha flere fly i Libya

Kjørte kortesje gjennom Tripoli
Samtidig viste statlig libysk TV bilder av det som skal være Muammar Gaddafi som kjørte gjennom Tripolis gater vinkende til menneskemengden. Gaddafis datter, Aisha Gaddafi, rykket også ut til farens forsvar torsdag.

- Å snakke om at Gaddafi skal gå av er å fornærme alle libyere, sa hun under en samling for unge lojalister utenfor Bab al-Aziziya i Tripoli.

I brevet, som er undertegnet USAs president Barack Obama, Storbritannias statsminister David Cameron og Frankrikes president Nicolas Sarkozy, heter det at libyere i byer som Misrata og Ajdabiya fortsetter å lide takket være Gaddafi.

Ikke mandat til å fjerne Gaddafi
Den internasjonale koalisjonen som med FN-støtte nå angriper Gaddafi-regimets militære styrker, har ikke noe mandat til å fjerne Libyas leder med makt, men de trapper opp det verbale skytset. «Det er umulig å forestille seg en framtid for Libya med Gaddafi ved makten», og det å la ham bli sittende «ville være et samvittighetsløst forræderi» av Libyas folk, heter det i brevet.

Budskapet er at så lenge Gaddafi sitter ved makten må den nå Nato-ledete og FN-støttede militære operasjonen fortsette, «slik at sivilbefolkningen får beskyttelse og presset på regimet kan bygge seg opp», heter det.

Se videoen med det som skal være Muammar Gaddafi på vei gjennom Tripoli under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere