RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
En mann som skal være en vestlig reporter rapporterer i videoen fra Gaza mens en mann fyrer av en rakett i bakgrunnen.
En mann som skal være en vestlig reporter rapporterer i videoen fra Gaza mens en mann fyrer av en rakett i bakgrunnen. Foto: Youtube

Her latterliggjør Israel vestlig journalistikk

Sist oppdatert:
Norsk medieekspert sier han aldri har sett maken.

I en animasjonsvideo lagt ut på Youtube harsellerer israelske myndigheter om Gaza-krigen i fjor og vestlige mediers dekning av den.

«Hamas tok kontroll over Gaza i 2007. Hva har de gjort siden? De undertrykker befolkningen på Gaza og investerer milliarder på terrorisme mot Israelse sivilbefolkning. Noen mennesker velger å lukke øynene for virkeligheten på bakken. Hva med deg?», skriver Israels utenriksdepartement om videoen på sine nettsider.

Se videoen lenger ned i saken.

- Ikke sett noe lignende
- Jeg kan ikke huske å ha sett noe lignende, sier Reidun K. Nybø, assisterende generalsekretær i Norsk Redaktørforening, til Aftenposten,  som først omtalte saken.

Hun sier det er spesielt at Israel publiserer en video som dette, samtdig som det ikke legges skjul på hvem som er avsender.

«Her er vi i sentrum av Gaza by, og som dere kan se forsøker folk å leve rolige liv her. Det finnes ingen terrorister her», sier den vestlige reporteren i videoen. Samtidig ser man i bakgrunnen en kvinne kledd i niqab og en Hamas-kriger fyrer av en rakett. 

Man ser også at en homofil mann fanges av en Hamas-kriger, og at det bæres våpen i retning av Isreal.

Til slutt ser man at reporteren får et par briller, og en kvinne sier det er for å ta innover seg virkeligheten - og han rammes da av et hjerteatakk.

Se videoen her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere