SJEKK FLERE DYRESAKER

Silje Rainer-Atterbrand opplevde alle hundeeieres mareritt da fire måneder gamle Rosa ble kvalt i hundeburet.

- Hun forsøkte å gnage seg ut av buret og klarte å bite et lite hull i gitteret. Hun fikk hodet ut av åpningen, men ble kvalt fordi hun ble sittende fast, sier Rainer-Atterbrand til Nettavisen.

Tragisk
Veterinæren som tok imot Rosa og Rainer-Atterbrand, sier dette var maksimalt tragisk og uheldig.

- Det var en veldig trist hendelse, og det er viktig at eier ikke klandrer seg selv, sier veterinær Reidun Heiene ved Veterinærhøgskolen i Oslo, til Nettavisen.

Den ulykkelige hundeeieren vil nå advare andre mot å stole på hundeburene.

Ikke merket
Rainer-Atterbrands største innvending er at buret burde vært merket med en advarsel.

- Buret skal ha blitt solgt i 10.000 eksemplarer, men det er ingenting i markedsføringen som sier at dette kan være livsfarlig for hunden, sier Silje Rainer-Atterbrand.

Det finnes ingen spesiell godkjenning for hundebur, og det er eier som må vurdere dette

Ingen regler
Zoopartner, som distribuerer det myke buret, sier til Nettavisen at eier må være oppmerksom på farene.

- Vi selger dette produktet for flere typer dyr. Det finnes ingen spesiell godkjenning for hundebur, og det er eier som må vurdere dette, sier Ole Gussøy, daglig leder i Zoopartner.

Dette bekreftes av Direktoratet for samfunnsikkerhet og beredskap, som er ansvarlig for å kalle tilbake skadelige produkter.

- Produktkontrolloven regulerer produkter som kan medføre skader på mennesker, men gjelder ikke for dyreprodukter, sier Tore Kamfjord, informasjonsrådgiver i direktoraet.

Les mer fra Dittdyr.no:

- Neppe straff for øreklipping

Denne får du ikke se

Hold katten skadefri

Nye rutiner?
Dyresjappa er en butikk som selger denne typen bur, og etter å ha blitt kjent med den tragiske hendelsen, vil de nå ta en vurdering om burene fortsatt skal være i salg.

- Vi vil også gjennomgå våre rutiner slik at andre som kjøper myke bur får vite om risikoen, sier Beate Markhus i Dyresjappa.

Hun anbefaler videre at dyreeierne kun bruker myke bur til transport.

For Silje Rainer-Atterbrand er det for sent.

- Hunden betydde alt for meg. Dette er helt forferdelig, og jeg vil gjerne advare andre dyreeiere slik at de slipper å oppleve dette. De som har slike må, være ekstra på vakt, avslutter Slije Rainer-Atterbrand.