Gå til sidens hovedinnhold

Her legges jenta i bakken da hun nekter å ta blodprøve

Politiet mistenker blandingsdose av sentralstimulerende stoffer, samt GHB og alkohol, etter at en jente nektet å ta blodprøve. Det endte med at hun ble lagt i bakken.

OSLO: DittOslo.no ble med divisjonslederen for sentrumspolitiet, Marius Gunnerud, og hans makker for kvelden Heidi Stokstad, på patrulje den første store julebordshelgen i år.

I utgangspunktet var det drikking på offentlig sted politiet jaktet på, men like før klokka 03 ble de tilkalt da to unge menn fant en bevisstløs jente ved Spikersuppa.

Gunnerud og Stokstad fikk båret henne inn i politibilen med retning legevakten for en sjekk. Like før ankomst legevakten våknet jenta opp, men ble tatt med inn for å få hjelp.

Lagt i gulvet for blodprøver

En time etter ble den 20 år gamle jenta tatt med til arresten etter at hun ikke ville ta en blodprøve på Legevakten, etter mistanke om narkotika.

– I arresten får vi overvåket henne, og får tatt prøver slik at vi i politiet eventuelt kan finne ut hva hun har fått i seg, forteller Gunnerud og Stokstad.

På Grønland politistasjon hvor jenta blir brakt inn blir hun gjenkjent av en ansatt, etter at hun tidligere er mistenkt for bruk av narkotika.

Etter å ha ventet på legen en stund er det til slutt jentas tur til å ta turen fra cella og ned til legen. Etter en god stund med diskutering om hvorvidt prøven er nødvendig, sprøyteskrekk og nekting, blir jenta til slutt lagt i gulvet så politiet kan få tatt blodprøver og testene sine.

– Vi har mistanke om at jenta har fått i seg sentralstimulerende stoffer, samt GHB og alkohol, avslutter Gunnerud, og legger til at mistanken er grunnet oppførselen hennes både da hun våknet opp, og i arresten.

LES OGSÅ: Ett av tre julebord ender i fylleslag

Fikk 5000 i bot for å drikke øl

Ellers går desemberkvelden med til å følge med på Oslo-folks drikking.

– Denne helgen fokuserer vi på offentlig drikking og urinering, og på lørdag vil vi ha en stasjonær patrulje rundt Rådhusplassen, sa Gunnerud på fredagens parole med representanter fra blant annet Bymiljøetaten og noen ordensvakter.

En jentegjeng blir stoppet, observert for nettopp offentlig drikking. Da en av jentene fortsetter å drikke etter å ha fått ordre om å kaste det, ender det opp i en bot på fire-fem tusen – garantert hennes dyreste øl noensinne.

LES OGSÅ: Politiet i julebordssesongen– Ikke drikk for mye!

Blir skuffet på menneskehetens vegne

Politiet mener det ikke er mer fyll denne helgen og i julebordssesongen generelt enn vanlig, men folk drikker for mye kontra vanlig inntak.

I tillegg er det ofte eldre menn som havner i bråk når dørvaktene ber dem om å gå ut og de ikke er vant til at noen andre skal ta vare på dem.

– En på 20 har man forståelse for, de vet ikke bedre. En på 50 blir man nesten skuffet over på menneskehetens vegne når de ikke klarer å ta vare på seg selv, sier Gunnerud.

– Overskjenking er et ganske stort problem, mange utesteder må bli mye flinkere. Man har ansvar for seg selv ute på byen, men utestedene må også ta ansvar for ikke å overskjenke, sier Gunnerud.

LES OGSÅ: Jobber gjerne i politiet

LES OGSÅ: Avslutter søk i Bogstadvannet

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag