*Nettavisen* Nyheter.

Her leier du drømmeøya

Ikke alle har råd til å kjøpe seg en øy, men noen av disse leieprisene skulle være overkommelige for de fleste.

15.08.06 14:43

(SIDE2): Eie eller leie? For mange er det bare det siste alternativet som er realistisk når det kommer til drømmeøya.

Enten det er kritthvite strender eller en bergknaus utenfor Helgelandskysten, så kan Vladi hjelpe deg. Dette tyske selskapet selger og leier ut private øyer over store deler av verden.

Norsk utpost
Standarden varierer i høy grad like mye som prisene. På kanadiske Sleepy Cove Island begynner prisene på 900 kroner, mens den øvre grensen kan strekkes svært langt i forhold til beliggenhet og standard, skriver danske B.T.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Vladi)

Selv et norsk fyr ligger inne på listen over mulige feriemål. På Myken fyr koster det 20.000 kroner å oppholde seg en uke gjennom dette firmaet, og da må man ordne med maten selv.

Området beskrives som en utpost ved kysten og fasilitetene består av et trehus, hvor fyret på taket fortsatt er i bruk. Lev som en fyrvokter, men med flere bekvemligheter, heter det i reklamen på sidene til Vladi Private Islands.

Eksotiske tilbud
Av de mer eksotiske destinasjonene kan de friste med øde øyer både i Det indiske hav, Stillehavet og Det karibiske hav. Enten man vil ligge på luksushotell eller ha en hel øy for seg selv, så er alle muligheter tilgjengelig så lenge pris ikke er et problem.

Om feriebudsjettet ikke helt strekker til, kan en kikk på sidene få deg til å drømme deg bort noen minutter. Det er ikke all forunt å leke Robinson Crusoe noen uker i året.

Besøk Vladi Private Islands her

For de med litt ekstra penger på bok: Kjøp din egen drømmeøy

Mer ferie- og reisestoff finner du her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.