Torsdag omtalte Nettavisen den tragiske historien om Dianne (24), som ble drept av favorittdyret da hun gikk inn i løveinnhengningen i dyreparken «Cat Haven» i Dunlap, USA, hvor hun selv arbeidet som dyrepasserpraktikant.

Men mens historien om Dianne forteller oss at det aldri er ufarlig å oppholde seg i nærheten av fryktede rovdyr, finnes det mennesker som ikke vil la seg stoppe av noe.

Tvert imot elsker de å utsette seg for livsfare i nærkontakt med noen av verdens farligste dyr.

Her er noen av historiene som virker for utrolige til å være sanne.

Isbaderen

Forestill deg at du er på tur på Svalbard. Ikke Longyearbyen, nei, langt ute i ingenmannsland. Plutselig står en 800 kilo tung isbjørn foran deg. Redd?

Mark Dumas (61) ville elske det.

Sammen med kona har nemlig kanadieren et nokså uvanlig husdyr hjemme i hagen i Abbotsford, British Columbia - den 16 år gamle isbjørnen Agee, som er opplært til å være med i tv-innslag, og som blant annet opptrådte i filmen «Alaska» i 1995.

Men selv om videoen av de to gir inntrykk av at isbjørner er verdens hyggeligste dyr, er ikke dette alltid tilfelle.

- De eneste menneskene hun liker er meg og Dawn, kona mi, sier han ifølge The Sun.

- Om noen andre prøvde seg på dette, ville de ende opp som Agees middag, forteller Mark.

«Dette» består i dette tilfellet av å la isbjørnen kjærtegne ansiktet hans, eller hoppe ut sammen i ekteparets basseng i hagen.

Du tror det ikke før du får se det:
(Artikkelen fortsetter under videoen.)

HTML EMBED

Skjønnheten og udyret

Men det finnes flere som liker seg i vann. Og som helst bader med andre.

Ta Ocean Ramsey, for eksempel.

Med et fornavn som hennes er det jo ikke spesielt overraskende at hun trives i vannet, og Ocean kan holde pusten under vann i intet mindre enn 5:45 minutter. Hva bruker hun tiden til?

Hun svømmer med haier. Hvithaier.

På 14. februar i år, valentinsdagen, la hun ut en video av seg selv der hun svømmer med de fryktinngytende rovdyrene - som et uttrykk for kjærligheten hun føler for skapninger som Ocean selv mener er misforstått, og som hun frykter er i ferd med å bli utryddet.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

- Haiene observerte meg og godtok meg, mens jeg fredfullt og rolig tillot dem å svømme mot meg for så å oppleve at de aksepterte at jeg rørte dem og svømme med dem, har hun selv forklart.

- Følelsen jeg fikk mens jeg holdt meg på finnene til flere av haiene, minte meg om de gangene jeg har ridd på hest, sier hun.

Vel. Ri på en hest høres unektelig mindre skummelt ut.

Se filmen og bedøm selv:
(Artikkelen fortsetter under videoen.)

HTML EMBED

Løvehviskeren

Men om unge Ocean er imponerende, er ikke sørafrikanske Kevin Richardson heller noen å kimse av.

Han er blitt kjent som «løvehviskeren», og videoene som viser 42-åringen i het omfavnelse med de majestiske rovdyrene er ingenting annet enn utrolige. Men Richardson jobber også med andre rovdyr som hyener, geparder og leoparder.

- Folk er alltid forundret over at de ikke river meg i fillebiter med klørne sine, har Richardson tidligere sagt ifølge avisa Daily Mail.

- Men jeg kan forsikre deg om at klørne deres treffer meg av og til. Det er ikke med vilje, og det bekrefter bare hvor vennlig hun egentlig vil være, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Richardson driver parken «Kingdom of the White Lion» i Gauteng-provinsen i Sør-Afrika, og jobber for å hindre jakt på løver i landet der løvepopulasjonen har droppet fra 350.000 til 25.000 i løpet av en 15-årsperiode.

- Man forstår selvfølgelig farene som følger med å jobbe med dyr av slike kalibre. Jeg har veid fordelene og ulempene mot hverandre, og fordelene veier langt mer, sier Richardson, som kun har nærkontakt med dyr som han har fulgt helt siden fødselen.

Se løvehviskeren i aksjon her:
(Artikkelen fortsetter under videoen.)

HTML EMBED

Bestevenn med slanger

Det blir ikke bedre - eller verre - enn dette, sier du?

Møt åtte år gamle Kajol.

Hun er fra byen Ghatampur i India, og ser i utgangspunktet ut som åtteåringer flest. Men allerede i introduksjonen av henne selv forstår vi at dette er spesielt:

- Jeg har to brødre, seks søstre, min mor, far og seks kongekobraer. De er mine beste venner.

Jepp. Dette er sykt.

Ifølge toxinology.com har et kongekobrabitt en dødelighet på 50-60 prosent uten rask behandling, likevel behandler denne åtteåringen dem som sine beste lekekamerater.

Og det er jo nettopp det de er.

- Jeg vil ikke gå på skolen. Jeg vil fange slanger med faren min, sier Kajol, som ifølge Barcroft Medias video på YouTube har blitt bitt selv.

- Disse slangene er dyr, og de viser aldri noen nåde, sier en person på videoen - muligens Kajols far.

- Jeg stoler på Gud og min lærer, og om Gud vil at hun skal dø kan vi ikke gjøre noe, sier han mot slutten av videoen.

Se selv:

HTML EMBED

Lyst til å se mer? Her er tigerens bestevenn:

HTML EMBED

Ulvemannen:

HTML EMBED

Wrestling med en krokodille:

HTML EMBED

Og grizzlytreneren:

HTML EMBED