*Nettavisen* Nyheter.

Her leker skolebarna selvmordsbombere

Foto: Stillbilde hentet fra YouTube.

På denne skolen leker elevene en helt annen versjon av politi & røvere. Se den oppsiktsvekkende videoen.

03.03.11 15:31

Det er kanskje ikke så rart at barns lek gjenspeiler det som skjer i samfunnet. Og i en region som stadig blir utsatt for selvmordsangrep og terrorangrep, er det kanskje ikke så sjokkerende at barna leker selvmordsbombere.

Likevel har en ny video vekket oppsikt og bekymring i Pakistan, skriver The Guardian.

I en ny video som er lagt ut på YouTube, er det en gruppe barneskoleelever som leker en Taliban-soldat som begår et selvmordsangrep.

Leker døde på bakken
I videoen er det en svartkledd gutt som nærmer seg en annen gutt, som trolig forestiller en sikkerhetsvakt eller soldat. Sistnevnte gestikulerer til «selvmordsbomberen», og ber ham stanse.

Men «terroristen» detonerer «bomben» mens andre barn kaster sand i været som skal forestille en eksplosjon.

Deretter kommer flere barn løpende til for å undersøke barna som leker døde på bakken.

Filmet i en grenseby
Ahsan Masood, en pashtuner fra Waziristan i Pakistan, postet videoen på Facebook etter at han fikk den tilsendt fra en kamerat.

Han tror videoen ble filmet i Khost i det krigsherjede Afghanistan på grensen til Pakistan. Videoen har vekket stor oppsikt i Pakistan, som også rammes av terror og selvmordsangrep i stor skala.

- Fascinert av selvmordsbombere
En barneorganisasjon i Pakistan har beskrevet videoen som horribel, mens andre røster sier videoen har en positiv side, ettersom den viser at barn bruker rollespill for å takle de voldelige inntrykkene de sitter igjen med fra hverdagen.

- Den er forferdelig og urovekkende. Disse barna har blitt fascinert av bombere fremfor å fordømme dem. Hvis de forherliger vold nå, så kan de bli en del av det senere i livet, sier Salma Jafar ved den britiske Redd Barna-avdelingen i Pakistan til The Guardian.

- Sofistikert og kreativt
Den pakistanske aviskommentatoren Fasi Zaka er imidlertid imponert over barnas kreativitet.

- Det er bekymringsverdig, men også sofistikert og kreativt – én kamerataking som fanger alt. De kopierer det de ser i livet sitt og rundt seg, sier Fasi Zaka.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.