Her ligger den stjålne millionbåten på 14 meters dyp

Foto: Mats Grimsæth (Østlands-Posten)

Tidlig mandag morgen arresterte politiet en svenske og to estlendere som tok seg til land i Ula i Larvik i en liten båt.

27.08.13 19:22

(op.no) LARVIK: Cabincruiseren som de kjørte, lå igjen på 14 meters dyp.

Hvorfor den store fritidsbåten, en Princess 45 fot, sank, var i går kveld uklart. Dykkere tok seg i går ettermiddag ned til vraket, men det var ingen synlige tegn på båten som skulle tilsi at den skulle gå til bunns.

- Vi kan ikke si noe sikkert før de får den opp, opplyser leder for etterforskningsavdelingen ved Larvik politistasjon, Knut Vidar Vittersø, til Østlands-Posten.

Senere på ettermiddagen i går ble cabincruiseren meldt stjålet til politiet. I perioden fra søndag morgen til mandag skal den ha blitt stjålet fra Thorøya i Sandefjord, der den lå til kai.

Fikk melding om forliset
Cabincruiseren, som ny koster rundt 3.5 millioner kroner, lå i går kveld på 14 meters dyp utenfor Ula. Den ligger med kjølen ned mellom to grunner. Bruktbåter av samme modell kan koste alt fra en million til over tre millioner kroner avhengig av årsmodell. I dag blir det klart når millionbåten skal heves.

Det var hovedredningssentralen i Sør-Norge som noe før klokken halv åtte i går morges fikk melding om at cabincruiseren var i ferd med å synke på stedet.

- Meldingen gikk ut på at det var tre personer i båten, og da vi kom fram hadde de tre klart å ta seg over i en lettbåt. Trolig en som hadde vært om bord eller på slep etter båten som var i ferd med å synke, forteller Ruben Langseth på redningsskøyta Askerbæringen til ØP Nett.

- De tre hadde også klart å ro inn til land, og vi tok dem med til Stavern. Så det hele var veldig udramatisk, forteller Langseth.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Mats Grimsæth

Arrestert
Da de tre mennene, en svenske og to estlendere, kom i land, ble de arrestert av politiet. Samtlige er siktet for brukstyveri av båten. De ble avhørt i går ettermiddag, men nekter for å ha stjålet cabincruiseren.

- De har en forklaring på at de hadde lovlig tilgang på båten, opplyser Vittersø.

Det ble ikke funnet andre personer i båten på havbunnen eller gods. De siktede satt i arresten i natt og i dag vil det bli vurdert om de skal varetektsfengsles på grunn av unndragelsesfaren ved at de kan forlate landet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Elisabeth Løsnæs

Usikker fremtid for båten
Det boblet i går opp diesel fra den havarerte båten og havoverflaten hadde en hinne av diesel på stedet. Det var i går kveld ikke snakk om store lekkasjer.

I samarbeid med eiers forsikringsselskap vil det i dag bli avgjort når båten skal heves.

Ingen av de tre siktede mennene ble skadet da båten gikk ned.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.