Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her ligger Norges dyreste eiendommer som perler på en snor

RÅDYRE EIENDOMMER: Flere eiendommer med prislapp over 25 millioner kroner selges nå langs denne kyststripa.
RÅDYRE EIENDOMMER: Flere eiendommer med prislapp over 25 millioner kroner selges nå langs denne kyststripa. Foto: (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Innenfor en radius av noen kilometer ligger flere eiendommer med prislapp over 25 millioner kroner.

- I fjor var det ingen så dyre eiendommer ute for salg, så dette går i bølgedaler, sier eiendomsmegler Tore Solberg i Eiendomsmegler1 i Sandefjord.

Han har spesialisert seg på å selge fritidseiendommer langs kyststripa fra Nøtterøy-Tjøme-Sandefjord-Larvik i Ytre Oslofjorden. Han selger tre av fire eiendommer omtalt i denne artikkelen.

I dag ligger 3 fritidseiendommer og 1 helårsbolig (uten boplikt) med strandlinje og prisantydning fra 25 til 37 millioner kroner ute på Finn.

NESBRYGGA: På Nesbrygga på Nøtterøy ligger flere fritidsboliger med svært stiv pris. Denne eiendommen er priset til 25 millioner og er kategorisert som bolig.

- Når folk skal selge det kjæreste jordiske gods de eier, så er det langdryg affære, en familieprosess der de bruker mange år på å komme fram til at de skal selge. Når man hører at markedet er bra, så er det flere som benytter muligheten til å slege. Når man først skal selge, så er det jo hyggelig å få en god pris, sier Solberg.

På Tjøme megler han en eiendom med 180 meter strandlinje til prisantydning 27 millioner kroner.

IDYLL: Hytta på Tjøme har 180 meter strandlinje, inkludert tre sandstrender.

Lenger nord, på Nesbrygga på Nøtterøy, megler han en villa med brygge og badehus til 25 millioner kroner. På den samme stripa med villaer ble det solgt en fritidseiendom til over 30 millioner kroner i slutten av mai.

- Noen av disse eiendommen selges lett. Når folk skal kjøpe hytte, så vil de ha minst mulig å stri med. Den skal være lett å hanskes med, men så har du jo alle avarter, sier Solberg.

På Veierland, innenfor Tjømekjæla, selges Vestre Tangen Gård som fritidseiendom. Dette er ingen vanlig lett fritidsbolig. Foruten strandlinje og hovedhus får du blant annet 41 mål tomt, gjestehus, driftsbygning, vognskjul og stall med åtte båser.

VESTRE TANGEN: Fritidsboligen Vestre Tangen Gård er langt mer enn en vanlig fritidseiendom, og en ny eier må være interessert i noe mer enn et landsted ved sjøen.

- Nåværende eier har brukt eiendommen som fritidsted. Det har vært hester og sauer her og en lokal person har stått for driften, sier eiendomsmegler Marius Berger i eie. Han har spesialisert seg på fritidseiendommer i og langs Oslofjorden.

- I området Sandefjord-Nøtterøy-Tønsberg ligger det mange svært dyre eiendommer. Her finnes mange store eiendommer både i bygningsmasse og tomt. Reisetiden til Osloregionen er cirka 1,5 timer, og derfor blir det attraktivt for mange, sier Berger.

Litt lenger sør, på Østerøya, selges et småbruk på 55 mål med hovedhus, hytte, låve, badehus, to uthus, brygge og 650 meter strandlinje. Også denne megles av Tore Solberg. Prisantydning er 28 millioner kroner.

FAMILIESTED: Småbruket på Østerøya er en større eiendom som passer godt for en større familie.

- Hvor vanskelig er det å selge disse eiendommene?

- Det er ikke hvem som helst som kan kjøpe en eiendom til 15, 20 eller 30 millioner kroner.

- Mange av disse eiendommene har vært i familien i mange tiår før de blir solgt. Den viktigste årsaken til at folk kjøper slike steder er også familie. De ønsker et sted hvor alle kan samles, sier Solberg.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!