RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her lærer elevene kinesisk fra femte klasse

Foto: Rune Johansen (Bergensavisen)
Sist oppdatert:
På flere skoler lærer 9-åringer kinesisk.

Elevene i Bergen mener den nye språkkunnskapen er verdt litt ekstra tid på skolebenken. Når de starter opplæringen neste uke, kan de øvrige elevene dra hjem, skriver Bergensavisen.

Bakgrunnen for satsingen på kinesisk, er at kunnskapsløftet tar høyde for at alle skal ha et obligatorisk fremmedspråk på ungdomstrinnet. I fjor gikk derfor Skranevatnet skole i spissen for å forsøke kinesisk opplæring sammen med Rå skole, Ytrebygda skole og Gimle skole. Totalt 29 elever valgte å takke ja til tilbudet.

Populært fag
- Vi var spent på hvor mange som ville holde ut, sier rektor Arne Larsen ved Skranevatnet skole.

Ingen elever valgte bort faget fra åttende til niende klasse. I stedet steg interessen til uante høyder. På ungdomstrinnet er det nå 104 som har valgt kinesisk. Det motiverte skoleledelsen til å prøve ut kinesisk også på barnetrinnet.

- Gunstig
- Det er en fordel å begynne tidlig, fordi barn lærer uttale og tonefall fortere. På dette nivået er det få lyder og lite grammatikk, sier Lei Wang Hodneland, en av tre lærere som underviser i kinesisk.

Et skriv om frivillig påmelding ble sendt ut til foreldrene. Responsen var overveldende.

- 49 av i alt 55 elever på femte trinn på skolen vår, valgte kinesisk, sier Larsen, som er koordinator for prøveprosjektet.

De to andre barneskolene som tilbyr kinesisk til femte trinn i år, Hjellestad skole og Skjold skole, er litt mindre skoler. Her var oppslutningen enda nærmere 100 prosent.

Les flere saker fra Bergensavisen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere