RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TOK TYVEN SOM STAKK AV MED KAPTEINENS PRIVATBÅT: Kaptein Asbjørn Lia (innfelt) på kanalbåten «M/S Skarsfos» så sin egen private skjærgårdsjeep på tur med en fremmed mann til rors. Med god, gammeldags kløkt og list fikk han lokket båttyven til seg.
TOK TYVEN SOM STAKK AV MED KAPTEINENS PRIVATBÅT: Kaptein Asbjørn Lia (innfelt) på kanalbåten «M/S Skarsfos» så sin egen private skjærgårdsjeep på tur med en fremmed mann til rors. Med god, gammeldags kløkt og list fikk han lokket båttyven til seg. Foto: Privat

Her lurer kapteinen båttyven trill rundt

Sist oppdatert:
Det ble en uforglemmelig tur på Telemarkskanalen for både gjester og mannskap på «M/S Skarsfos» da båttyven ble lurt trill rundt av kapteinen.

Onsdag ettermiddag er kaptein Asbjørn Lia i ferd med å frakte 50 gjester oppover kanalen med kanalbåten sin «M/S Skarsfos», skriver Telemarksavisa.

Ferden går som normalt helt til båten kommer til Norsjø. Der oppdager Lia at hans private båt, en 14 fots Yanmarine, er stjålet fra plassen den vanligvis ligger fortøyd.

Med 50 gjester fra Canal Digital ombord ber han om hjelp til å holde utkikk etter båten på vannet. Turen går sin gang, men på tilbakeveien oppdager Lia noe som får han til å sperre opp øynene.

- Det er helt utrolig. Ved Løveid ser jeg båten min på vannet, og ombord sitter en kar sammen med en moped, forteller Lia til TA.

Lia slår dermed full bakk på Skarsfos.

Gjestene strømmet til
- Jeg fikk først lyst til å be han komme til helvete over med båten min, men skjønte at da ville han jo bare stikke av, sier Lia.

Det var da han kom på en bedre idé.

- Jeg roper bort til ham og sier at vi har fått motorstopp. Så ber jeg han om å slepe oss inn til land, forteller Lia.

Uvitende om at det er båtens rettmessige eier som roper på ham, kjører tyven bort og legger seg ved kanalbåten. På dette tidspunktet begynner gjestene ombord å forstå hva som er i ferd med å skje, og de strømmer bort for å ta del i den uannonserte underholdningen. Flere av dem var også raskt oppe med kamera.

Applaus
- Jeg ber mannskapet tre vår tykke trosse gjennom bøylen bak på båten, og får enden tilbake ombord. Dermed satt fisken i garnet, og det til full applaus fra gjestene ombord, ler Lia.

Han starter opp Skarsfos igjen, og dytter sin egen båt, med tyven ombord, inn mot land. Men trossa er ikke festet skikkelig, og tyven kommer seg løs og kjører vekk i ørska.

Funnet i buskas
- Jeg ringer politiet som sender en bil, men det hjalp ikke så mye. Da ringte jeg til «borgervernet» på Skotfoss, og i løpet av to minutter var to båter ute på vannet for å se etter tyven. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

«M/S Skarsfos» på en av sine utallige turer på Telemarkskanalen.


Til slutt blir båten funnet i noe buskas ved Fjærekilen. Tyven står på land sammen med mopeden, men kjører fra stedet da han blir oppdaget.

Når Skarsfos igjen er ved kai, og gjestene har gått i land, kan Lia hente båten sin.

- Den har fått noen småskader, og har allerede rukket å bli omlakkert, forteller han.

Lia har foto av tyven, og ved hjelp av Facebook har han også fått navnet på vedkommende. Alt vil bli levert til politiet.

- Jeg regner med at han tas rimelig raskt. Det ble i alle fall en meget spesiell kveld for både gjester og mannskap, sier Lia.

Les flere saker i Telemarksavisa

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere