Gå til sidens hovedinnhold

– Her må alle gå med brodder

Selvom det er huseiernes ansvar å sørge for strøing av fortau, må likevel beboerne på Vinderen klage mye før noe blir gjort. Det mener Marit Inger Olsen, som mandag opplevde at hennes 93-årige mor skled på isen og brakk et håndledd.

VINDEREN: – Vi har problemer med glatte fortau hver eneste vinter. Det er vanskelig å ta seg frem, spesielt for de eldre, sier Marit Inger Olsen, som selv bor i området.

Hennes mor på 93 år falt på isen mandag og brakk håndleddet. Olsen skjønte da at det var på tide å ta saken i egne hender.

– Min mor falt på vei til ICA og fikk heldigvis fort hjelp. Jeg sa i fra til butikksjefen, som tok dette videre med vaktmester. Det er synd at det må så mye til før området blir strødd, fortsetter Olsen.

Flere eldre benytter seg av ICA-butikken som ligger rett overfor Vinderen eldresenter. Mange har problemer med å krysse veien.

– Jeg ser eldre som sliter hver eneste dag. Heldigvis har jeg ikke hørt om noen alvorlige skader, men det er jo veldig problematisk å komme seg frem med stokk.

LES OGSÅ: Eldre sliter på glatta på Røa

Like spente hvert år

Hver høst er beboerne på Vinderen spente på om det skjer noen endringer i vinterhalvåret.

– Vi snakker mye om det alle sammen, og flere tar det opp med vaktmester eller kommunen. Likevel er det like ille hvert år, så her må alle gå med brodder. Det virker som om vi blir glemt, sier Olsen.

Hun mener det er aller verst utenfor eldresenteret. Glatte fortau og dårlig brøyting fører til at de eldre har større behov for hjelp enn noen gang.

– Det går jo til slutt utover butikkene også, når de eldre ikke lenger tør å gå ut i frykt for å falle på isen, fortsetter Olsen.

Vil sende ut advarsel

Inger Olea Stormoen, som falt på isen mandag og brakk håndleddet, mener det er viktig å advare de andre beboerne på Vinderen.

– Jeg er en gammel dame, men jeg klarer meg godt, og har vært forsiktig i alle år. helt til nå, da jeg virkelig falt skikkelig, sier Stormoen.

Ikke bare er det glatt, men fortauene er også dekket av isbulker som ikke blir rettet ut eller strødd ofte nok.

– Jeg håper virkelig at folk slipper å oppleve det samme som meg. Det er viktig å advare beboerne om at det er glatt, og kommunen burde ta tak i problemet med en gang vinteren kommer, avslutter Stormoen.

LES OGSÅ: Slik kan du unngå gips og krykker

Reklame

Nå er det salg på våre grillfavoritter