RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TRANGT: Karl-Arne Kristiansen kjører vogntog for Lofothau as på Mærvoll. Han har jevnlig turer gjennom tunnelen med denne bilen og advarte i forkant av kommunens endring om hvordan det er å møte myke trafikanter her. Til høyre står leder i Steinfjorden grendelag, Roy Andersen.
TRANGT: Karl-Arne Kristiansen kjører vogntog for Lofothau as på Mærvoll. Han har jevnlig turer gjennom tunnelen med denne bilen og advarte i forkant av kommunens endring om hvordan det er å møte myke trafikanter her. Til høyre står leder i Steinfjorden grendelag, Roy Andersen. Foto: Lise Fagerbakk (Lofotposten)

Her mente kommunen at syvåringer skulle gå til skolen

Sist oppdatert:
Vestvågøy kommune mente små barn ned i syv år skulle gå til skolen gjennom Mærvoll-tunnelen. Nå har de snudd. Tunnelener farlig og barna får buss.

Vestvågøy kommune ved administrasjonen ga for halvannen uke siden Eltoft Montessoriskole beskjed om at ingen barn under fire kilometer fra skolen vil få skyss til skolen. Heller ikke barna på den andre siden av Mærvoll-tunnelen, skriver Lofotposten.

Men torsdag gjorde kommunen en ny vurdering - og nå får barna likevel skoleskyss fra og med kommende skoleår.

Dette etter unisone protester fra Eltoft Montessoriskole, Steinfjorden bygderåd ved Svein Hansen, Steinfjorden grendelag ved Roy Andersen og yrkessjåfører: Tunnelen er særlig trafikkfarlig og barn kan ikke gå her. Ikke minst fryktet yrkessjåfører å møte gående barn gjennom tunnelen.

- Jeg kjører trailer gjennom tunnelen rundt 150–200 turer hver måned, sier Karl-Arne Kristiansen hos Lofothau as på Mærvoll.

Traileren hans fyller nesten tunnelåpningen.

- Tunnelen er så trang at jeg må kjøre omtrent midt på veien. Hvis ikke mister jeg skapet. Jeg vil tro det da er rundt en halv meter ut til hver av hvitstripete, sier han.

Svein Hansen sier han tok kontakt med med både Trygg Trafikk, Nordland fylkeskommune og Vestvågøy kommune, da beskjeden om null skyss kom. Da Lofotposten tok kontakt med kommunen onsdag, var beskjeden den samme: det finnes ingen «særskilte trafikkfarlig» veistrekninger i kommunen. Til det er trafikken i dette området for liten.

Torsdag kom kontrabeskjeden; pedagogisk konsulent Jan Erik Møllebak i Vestvågøy kommune hadde tatt tak i saken og fått en ny vurdering i favør skolebarna.

Møllebak viser til at kommunen i forbindelse med nedleggelsen av Saupstad skole i 1970, lovte skoleskyss til barna på motsatt side av tunnelen for all framtid.

Hansen sier både bygderåd og styret i montessoriskolen er glad for nyheten.

- Jeg hadde en samtale med Møllebak torsdag og vi er veldig fornøyde med hva kommuneledelsen nå har bestemt, sier Hansen.

Les flere saker i Lofotposten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere