Fire leiligheter er totalt utbrent etter at flammene herjet i firemannsboligen, som ligger ved Runniteiet på Årnes onsdag formiddag, melder rb.no.

Det bodde sju personer i bygningen som rommet fire leiligheter. Det var kun folk hjemme i den ene leiligheten da brannen startet. De kom seg ut på egenhånd og ble tatt vare på av folk fra ambulansetjenesten.

- Voldsom respekt
Jon Bjørn Ofeigsson var i nabolaget og gjorde en snekkerjobb da han så røykskyen stige til vers.

- Jeg fleipet først med at «ja, ja, det er jo sankthansaften», men så ble skyen bare større og større. Da skjønte jeg at det brant, sier Ofeigsson til rb.no.

Ofeigsson beveget seg mot brannstedet og så flammene som sto ut fra tak og vinduer.

- Etter en sånn opplevelse sitter man igjen med en voldsom respekt for brann. Det er noe helt annet å se på nært hold enn å se det på tv, slår han fast.

Mistet alt
Operativ leder for brannvesenet som var på stedet, Kolbjørn Engebråten, sier til rb.no at hele boligen er utbrent.

Ved 18.30-tida avsluttet brannvesenet slokkingsarbeidet etter at det utover ettermiddagen oppsto flere småbranner inne i massene.

- Hvordan vil du beskrive brannen?

- Den var voldsom. Vi var der kort tid etter meldinga kom inn og da sto flammene ut av huset. Vi hadde ikke mulighet til å gjennomsøke hele boligen, sier han.

Sperret av
Foreløpig kan ikke politiet si noe om brannårsaken.

Operasjonsleder Geir Eriksen opplyser at politiets teknikere vil gå inn i boligen for å lete etter brannårsaken. Når det blir er ennå ikke klart.

- Årsaken til brannen er foreløpig ukjent, sier han.