RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
PROFILERT VELKOMST: Sjefen for ISAF-styrkene general Stanley A. McChrystal (t.h.) og den Australske stasministeren Kevin Rudd ønsker Sabi velkommen hjem.
PROFILERT VELKOMST: Sjefen for ISAF-styrkene general Stanley A. McChrystal (t.h.) og den Australske stasministeren Kevin Rudd ønsker Sabi velkommen hjem. Foto: Andrew Mearse (AP)

Her møter Sabi statsministeren

Den australske bombehunden fikk eksklusiv audiens i ørkenen etter 14 måneder på rømmen.

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

I september 2008 ble en patrulje med soldater fra Afghanistan og Australia lurt i bakhold av Taliban. Ni soldater ble skadet - blant andre Sabis passer - og når trefningen var over var bombehunden borte. 14 måneder senere var hun igjen på plass, skriver San Francisco Chronicle.

Les også: Ellevill gjensynsglede topper YouTube

Det var en amerikansk soldat som oppdaget den svarte labradoren sammen med en afghansk mann. Soldaten forsto at hunden hadde militær trening, og visste at de australske spesialsoldatene savnet en bombehund. Torsdag i forrige uke var Sabi tilbake hos passeren.

TILBAKE IGJEN: Sabi med passeren sin, og tennisballen.

Les også: Ferskensteinen drepte nesten Samson

Les også: Er hunden din smart?

Tilbake til tennisballen
- Jeg dyttet til en tennisball med foten, og da tok hun den med en gang. Det er en lek vi gjorde mye når vi trente, sier passeren til ABC.

- Det var fantastisk, helt utrolig å ha henne tilbake.

En talsmann for det australske militæret sier til ABC at Sabi er i god form etter oppholdet i ødemarken, og mest sannsynlig har blitt tatt hånd om av lokale.

Les også: Gråpus reddet av anonym dyrevenn

Les også: Maskot og Nikita reddet

- Flink bisk
Den australske statsministeren besøkte troppene og var i møte med ISAF-ledelsen, at Sabi kom til rette mens han var der er tilfeldig, skriver BBC .

Andre hunder i samme situasjon kan altså ikke regne med kos fra statsministere eller sjefen for ISAF-styrken. Saken er uansett et hyggelig unntak fra de mange tristene nyhetene fra det krigsherjede landet.

- Sabi er hjemme igjen og like hel, og absolutt en flink bisk, sier statsminister Kevin Rudd, ifølge BBC.

Få magasinet Dittdyr rett hjem i posten. Bestill her, kr 279 for seks utgaver:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere