*Nettavisen* Nyheter.

Her nyter de godt av barn som har fri fra skolen

Foto: Tina Stilson (Nettavisen)

Høstferie er god butikk for landets museer og aktivitetssentre.

04.10.12 12:25

I fjerde etasje av Popsenteret i Oslo, er det hektisk aktivitet.

I et hjørne av lokalet i fjerde etasje blir ivrige 8- og 9-åringer fra Ullevål aktivitetsskole utstyrt med fargerike pinner. De er klare for å lære seg å holde rytmen mens de rapper. En annen gruppe fra samme skole får påmalt stjerner og lyn i ansiktet. Imaget er viktig når man skal være popstjerne for en dag.

Her finner du tips til ting å gjøre i høstferien

- Har laget musikk
Og barna trives i rollen som hiphopere.

- Det er kjempegøy å være her. Vi har laget musikk og lært om artister og sett på bilder, sier Erik Sem Hartgen (9) til Nettavisen.

Han har fått påmalt en stjerne på kinnet og er klar for å gjøre musikalsk karriere, om enn bare for en dag. Sammen med klassekameratene har Erik til og med fått vært med på å bidra til rapteksten de har laget. Når 8- og 9-åringene får bestemme får uttrykk som glitrerockete og feitegale en sentral plass.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tina Stilson

Stor aktivitet
Denne uken er det høstferie i deler av landet, inkludert Oslo. Popsenteret er blant dem som nyter godt av barn som har skolefri.

Høstferie betyr god butikk for museer og aktivitetssentre rundt om i landet. Hos Popsenteret er det rock 'n' roll - eller nærmere bestemt hiphop - fra de åpner til de stenger.

- Det er full trøkk denne uken. Spesielt har vi hatt stor pågang fra aktivitetsskoler. Vi har fått så mange påmeldinger at vi har måttet legge inn ekstra grupper, sier pedagogisk leder ved senteret, Eva Nordli Krøger, til Nettavisen.

De har lagt opp til et spesielt opplegg i høstferien. Under navnet FeriePop er det lagt opp til at du kan lage din egen rap i samarbeid med senterets instruktører. I tillegg er det mulig å spille inn låten og lage cover til den i studio.

- De som er med på opplegget får oppleve å være stjerner for dagen. Det har vi fått svært gode tilbakemeldinger på.

Strømbrudd
Mens det er høyt volum og stor entusiasme blant skolegruppene, går det roligere for seg for dem som besøker senteret privat.

- Jeg er nesten litt overrasket over at det ikke er flere folk her, sier Grethe Øimoen, som har tatt med seg barnebarnet Leo på senteret.

Grethe og Leo har likevel kost seg, selv om moroa fikk en brå slutt da strømmen gikk i hele bygget.

- Vi hadde akkurat spilt inn en CD, så vi får håpe at den ble lagret.

Nordli Krøger forklarer at formiddagene stort sett er preget av skoleklasser på besøk, mens de får flere private besøkende utover dagen. Mens skoleklassene er booket lang tid i forveien, mener Krøger dårlig vær kan bidra til at flere familier kommer innom.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tina Stilson

- Kult med hiphop
Strømbruddet skapte også kaos for neste gruppe skolebarn som kom på besøk, men med en solid dose improvisasjon fra instruktørene ved Popsenteret, fikk også elevene fra Lysejordet aktivitetsskole gjort lynkarriere i hiphopens verden.

Angela Liu (9), Tuva Bolstad (9) og Emilie Mellegård Brandt-Rasmussen (9) er samstemte.

- Det er gøy å komme hit.

- Jeg spiller ingen instrumenter fra før, så det er spennende å få prøve seg, forklarer Tuva, mens Emilie forteller at hun har lyst til å lære seg å spille piano.

Å få prøve seg på hiphop, har de sansen for.

- Det er kult med hiphop, sier Tuva, før de må løpe av gårde for å øve på å rappe sammen med resten av gruppen.

Høstferien avvikles denne uken og neste uke over hele landet. Tidligere gikk ferieuken under navnet potetferie. Grunnen var at barna fikk fri fra skolen for å hjelpe til med innhøstingen av poteter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tina Stilson

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.