*Nettavisen* Nyheter.

Her parkerer P-vakten ulovlig

PARKERING: Noen reagerer på at parkeringsvakta fra Europark parkerer ulovlig ved Sykehuset Telemark, mens han skriver ut parkeringsbøter. Foto: Telemarksavisa (Te)

Arbeidsgiver Europark synes det er helt greit.

03.02.11 23:10

Europark fikk i fjor kontrakt med Sykehuset Telemark etter en anbudsrunde, skriver Telemarksavisa.

Det er gratis parkering for besøkende ved Sykehuset Telemark i inntil tre timer, så lenge en trekker en parkeringsbillett i automaten og legger den godt synlig i frontruta. De ansatte må derimot betale for å parkere ved sykehuset.

Rettferdig
Eiendomssjef Einar Ramsli ved ST sier sykehuset ønsker en sirkulasjon på parkeringsplassene, noe de mener blir mest rettferdig, og at de ansatte ikke bruker plassene som er beregnet på pasienter.

- Noen mener parkeringsvaktene ved sykehuset er ganske nidkjære i jobben?

- Jeg vet ikke hvor nidkjære de utfører jobben. Men før hadde vi kontroll med å måle ventilstillingen på hjulene på bilen. Det er nok lettere å kontrollere nå enn det var før, derfor føles det kanskje som de er blitt mer ivrige, sier han.

Blir ettergitt
Han sier sykehuset ettergir flere gebyrer som er gitt for at noen har parkert bilen sin lenger enn tre timer, så lenge det er sykehusets feil og ikke pasientens, og hvis dette kan dokumenteres.

- Men kan parkeringsvakta parkere ulovlig?

- Nei, også han skal vel parkere på de oppmerka feltene. Men akkurat dette må du ta opp med Europark, sier Ramsli.

Noen smuler
Ifølge Ramsli tjener Sykehuset Telemark bare noen smuler på parkeringsavgiftene og gebyrene som blir skrevet ut. Han tror det dreier som under 100 000 kroner i året som sykehuset får inn på parkeringsgebyrer. Han sier sykehuset i realiteten taper pengene på dette fordi beløpet ikke dekker utgiftene til brøyting og asfaltering.

Kommunikasjonsdirektør Pål Gleditsch ved Europark i Oslo vil ikke oppgi hvor mye Europark tjener på parkeringskontrollen ved Sykehuset Telemark i Skien og i Porsgrunn.

- Det er en del av vår kontrakt at vi ikke skal opplyse om slike forhold, sier han.

Kan parkere ulovlig
Gleditsch sier parkeringsvaktene har anledning til å parkere hvor de vil så lenge det er ikke til hinder for andre eller annen trafikk. Han sier de heller ikke skal parkere på handikapplasser.

- Det finnes ikke noe regelverk for dette. Men vi kan parkere utenfor oppmerka plasser når dette ikke er til hinder for noen, sier Gleditsch.

Les flere saker fra Telemark og Telemarksavisa her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.