Her piskes bloggeren

SKJULT KAMERA: Med et skjult kamera har en tilskuer filmet de første slagene som Raif Badawi mottok fredag.

SKJULT KAMERA: Med et skjult kamera har en tilskuer filmet de første slagene som Raif Badawi mottok fredag.

Raif Badawi er dømt til 1000 piskeslag for å kritisere myndighetene i Saudi Arabia.

30 år gamle Raif Badawi er grunnleggeren av nettsiden Free Saudi Liberals. Han er dømt for å ha krenket islam. Badawi tok til orde for en liberalisering av det religiøse Saudi Arabia. Han kritiserte også det religiøse politiet i landet.

- Han ønsket å åpne for debatt om religiøse, sosial og politiske spørsmål i landet fordi det ikke er åpen debatt i de tradisjonelle mediene i landet, sier Mireille Elchacar i Amnesty International til kanadiske CBC.

1000 slag, 10 år
Badawi er dømt til 1000 piskeslag. Han skal motta 50 piskeslag én dag i uka de neste 20 ukene. Deretter skal han sitte 10 år i fengsel. Badawi er også dømt til å betale 1 million riyal i bot. Det tilsvarer cirka 1,5 millioner kroner.

Påtalemyndigheten ønsket at Badawi skulle bli tiltalt for å ha støtt fra seg religionen. En handling som gir dødsstraff i Saudi Arabia.

I flere år har menneskerettighetsorganisasjoner kjempet for at Saudi Arabia skal løslate Badawi.

Vitner har fortalt Amnesty International at piskingen fant sted utenfor al-Jafali moskeen i Jeddah fredag. På videoen som er lagt ut på YouTube kan man se at Badawi mottok slag bak på bena utenpå buksa. Du kan se videoen lenger nede i artikkelen.

Klikk på bildet for å forstørre.

BADAWI: Raif Badawi er 30 år gammel og har tre barn. Hans kone og barn har flyttet til Canada.

Snakket med kona
Det hele varte i 15 minutter. Badawi hadde fått legetilsyn før piskingen for å sjekke at han var sterk nok til å motta slagene. Etter at slagene var gitt, ropte folkemengden «Allah er stor» før Badawi ble ført inn i bilen.

Han ble kjørt tilbake til fengselet der han ringte sin kone som har flyttet til Canada.

- Hun er selvfølgelig helt fra seg. Jeg tror ikke han hadde så lyst til å gi detajler til sin kone for ikke å skremme henne. Han fortalte ikke detaljer, sier Mireille Elchacar i Amnesty International til CBC Radio show Quebec.


HTML EMBED

Videoen under viser hvordan mennesker samler seg for å se på piskingen utenfor


HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.