Gå til sidens hovedinnhold

Her poserer storsvindleren i politiuniform

Den 28 år gamle svindleren lar seg ikke stoppe.

Mens det skjer tilsynelatende lite med anmeldelsene mot en svindeldømt kvinne (28), tok hun seg nylig en luksuriøs ferie i Madrid på reisefølgets regning. Kvinnen, som utga seg for å være advokat i Statoil, poserer i politiuniform på nettet.

Både TA og Nettavisen har flere ganger omtalt den nå 28 år gamle kvinnen, som opprinnelig kommer fra Vest-Telemark.

Veske til 30.000
I desember i 2010 ble hun dømt i Vest-Telemark tingrett, blant annet for å ha svindlet en rekke personer på finn.no. I prøvetida til denne dommen er hun anmeldt av en rekke personer og firmaer, og Nettavisen har i år intervjua flere som har blitt svindlet av kvinnen.

Flere av sakene er blitt henlagt. En mann, som ønsker å være anonym, forteller til TA at han nå i sommer reiste til Madrid i Spania med kvinnen, som han kom i kontakt med på en reiseside på internett.

Les: - Hun svindlet meg for 24.000 kroner

Mannen bestilte flybilletter for begge, og da de møttes forklarte kvinnen at hun var frastjålet kreditt- og betalingskortene sine, men at hun hadde med seg kontanter. Da de sjekket inn på et luksuriøst hotell i Madrid, betalte mannen for to separate rom. Under oppholdet la han også ut for restaurantregninger, og i tillegg la han ut for ei eksklusiv veske av merket Chanel til rundt 30 000 kroner.

- Da vi sto i butikken ringte hun til det som skulle være mora hennes, som hun hevdet var plastisk kirurg i Stavanger og som tjente 12 millioner kroner i året, forteller mannen til TA.

Han forteller at den joviale og pratsomme kvinnen utga seg for å være Statoils mest betrodde forhandlingsadvokat.

- Hun slo stadig om seg med at konsernsjef Helge Lund i Statoil var hennes nære venn, golfpartner og arbeidsgiver, og hun var som en datter i huset der. Dette må jo være svært skadelig for et konsern som Statoil, at en svindler «representerer» selskapet på sine reiser, mener mannen.

Les: - Det er skremmende

La ut 62.450 kroner
Da han kom hjem og oppdaget at ingen av pengene for utleggene hans var overført, kontaktet han kvinnen. Totalt la han ut 62 450 kroner for kvinnen under ferieturen.

- Da jeg sa at jeg ville anmelde dette, mente hun at jeg var en drittsekk som «trua» henne, sier mannen, som har anmeldt saken både til Oslo politidistrikt og til Drammen politidistrikt. Han har i tillegg vært i kontakt med politiet i Madrid i Spania.

Han har også funnet de mange artiklene som TA og Nettavisen har skrevet om kvinnen.

- Jeg må si at politiet har vært veldig tafatte når hun kan holde på sånn så lenge. Hvis ikke politiet gjør noe med anmeldelsen min, kommer jeg til å reise et sivilt søksmål mot henne med krav om erstatning. Det er helt utrolig at hun kan holde på sånn, uten at noe skjer. Jeg synes også det er rart at politiet ikke samler alle sakene mot henne inn under én etterforskning, sier mannen.

Les: - Undergraver tilliten til rettssystemet

Etter hjemkomsten oppdaget han at kvinnen averterte Chanel-veska på finn.no til kun 1750 kroner. Mannen er ikke i tvil om at også denne annonsen hennes (som var fjernet fra finn.no på mandag), var et forsøk på svindel.

Han legger til at den veltalende kvinnen også sjarmerte hotelldirektøren på hotellet de bodde på i Madrid, og at hun i tillegg lovet en kvinnelig restaurantsjef i Madrid både jobb og gratis bolig i Norge.

- Hun burde ha blitt identifisert i pressen med navn og bilde, siden hun bruker sine ekte navn. Ved mindre forbrytelser i USA så ville hun ha blitt identifisert, konstaterer mannen.

Les flere saker hos Telemarksavisa her.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka