Her protesterer de mot slankehysteriet

Foto: (Splash)

Toppløse demonstranter dukket opp på moteuka i Milano.

26.02.12 15:06

(SIDE2): Flere feminister havnet i bråk med politiet etter at de dukket opp toppløse med plakater hvor de protesterte mot anoreksia og presset om å være tynnest mulig.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

For mye slankepress
Kvinnene hadde opprinnelig tenkt seg inn på visningen til motehuset Versace, men ble stoppet av politiet før de kom så langt, skriver Daily Mail.

De hadde laget plakater der det blant annet var tegnet på dødningshoder sammen med ordet «anoreksia».

Demonstrantene har informert om at de tilhører kvinnebevegelsen «Femen». Stiftelsen er kjent for å bruke toppløse protestanter, og tidligere har de blant annet deltatt i demonstrasjoner mot sexturisme og byråer som arrangerer ekteskap.

Budskapet med demonstrasjonen er at det er altfor stort press på unge modeller og at de må slanke seg til de er «size zero».

Datteren til motedesigneren Donatella Versace har selv slitt med anoreksia i flere år og etter visningen i fjor måtte motehuset tåle mye kritikk etter sin bruk av radmagre modeller.

Foto: (Splash)

Håper på nye regler
Demonstrasjonen skjedde kun to dager før «America's National Eating Disorder Awareness (NEDA)» starter en ukeskampanje mot spiseforstyrrelser. Etter New York Fashion Week sa foreningen at det endelig kan se ut til at den amerikanske moteindustrien er på vei i riktig retning etter at Council of Fashion Designers of America (CFDA) har foreslått nye regler for å sikre en god og sunn helse til modellene.

De nye retningslinjene oppmuntrer modeller som har en spiseforstyrrelse til å søke profesjonell hjelp samt at det skal serveres sunn snacks og drikke backstage på moteshowene.

Det anbefales også at motehusene ikke ansetter modeller under seksten år og at de som er under atten ikke får jobbe etter midnatt.

Presidenten i organisasjonen NEDA, Lynn Grefe, mener det fortsatt trengs flere store fremskritt for at reglene skal bli gjeldende.

- Det er ekstremt bekymringsfullt at denne industrien ikke bare er kjent for sine ekstremt tynne modeller, men som også de siste årene er blitt kjent for å sette sine modeller i en økt risiko for å utvikle en sykdom som har en høy dødelighet. Mindreårige fortjener beskyttelse, sier hun til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.