RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Privat)

Her prøver Kim Ove å åpne veien

Sist oppdatert:
- Nå er vinteren kommet.

Brøytesjåfør Kim Ove Thomassen jobber både i bredden og høyden når han freser opp veien i Bakfjorden onsdag, for å åpne strekningen Snefjord - Havøysund etter at den har vært stengt.

Utfordringen med å holde fjellovergangene i Finnmark åpne er mange. Først må brøytemannskapet sørge for å få full bredde på veien. Skavler skal freses vekk, spesielt i svingene skal man frese bort snøen slik at bilførere har sikt når de kjører. Så skal det også freses kanaler ved siden av veien slik at snø heller fyker ned dit, forklarer han. Som det vises av bildet kan brøyteskavene fort bli flere meter høye.

- I dag har vi kun fått frest veibredde. Vi skal begynne med kanaler i løpet av morgendagen. Når det er gjort vil det ta lengre tid før snøen fyker inn på veien, sier han til Finnmark Dagblad .

Sjefen sjøl i entreprenørfirmaet Svein Thomassen AS, Svein Thomassen, forteller at slike snømengder blir til på omtrent en uke.

- Det viser hva vinteren har kommet med, og hvor mye styr det er. Mannskapet har en jobb å gjøre for å holde veien åpne. Slik vil det alltid være med brøyting, sier han.

Strekningen er nå åpen, men fortsatt er det noen strekinger i Finnmark som er stengte eller er åpne mot kolonnekjøring.

Les flere saker fra Finnmark Dagblad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere