RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Børge Sandnes (Frp)

Her prøver politikeren å kjøpe narkotika

Sist oppdatert:
- Venninnene mine tør ikke gå her, sier FpU-medlem Aina Stenersen.

FpUs sentralstyremedlem Aina Stenersen har nettopp flyttet til Grünerløkka i Oslo og reagerer på at det «florerer med narkoselgere langs Akerselva».

- Doplangeren vi snakket med var ikke redd for politiet. Ble han tatt ble han løslatt etter få timer, fordi han var norsk statsborger. De som ikke var dette ble sendt ut av landet, men var raskt tilbake igjen, sier Stenersen til Nettavisen.

Til daglig jobber hun som internasjonal politisk rådgiver for Frp sin stortingsgruppe.

Hun retter følgende kraftsalve i retning av justisministeren.

- Storberget bør gå, han har sviktet alle innbyggere i Norge vedrørende sikkerhet og har ingen troverdighet lenger, sier Stenersen til Nettavisen.

- Dopselgerne roper til meg
«Det er midt på mørke natten, og kveldens pillepriser blir ropt ampert utover gata. Man kan se dopselgerne der de trekker de store svarte jakkene godt rundt seg. Praten går på gebrokken engelsk, kommer det en politibil trekker de vekk, og er tilbake etter et par minutter. Selv om natten blir til dag, trasker de kontinuerlig rundt som sjelløse mennesker for å få solgt dop.»

Det er den dystre beskrivelsen Stenersen gir av området hun bor i.

- Venninnene mine tør ikke gå her, forteller Stenersen.

- Dette kunne vært en scene fra «The Wire» som utspinner seg i Baltimore. Politiet fortviler, beboerne er frustrerte, og selv går jeg sikk sakk rundt alle dopselgerne som roper til meg når jeg beveger meg utendørs i området. Dette er realiteten av innvandringspolitikken til Ap, sier FpU-polikeren.

Lukkede asylmottak
I snitt tas to dopselgere hver eneste dag i Oslo.

I fjor pågrep politiet hele 737 personer kunne Aftenposten fortelle søndag 30. januar.

Halvparten er i landet uten lovlig opphold og er tidligere tatt for salg av narkotika.

Stenersen hevder Regjeringen har mistet kontrollen over situasjonen.

- Frp har flere ganger foreslått lukkede asylmottak slik at vi har kontroll på de som kommer fram til deres asylsøknad er ferdigbehandlet, fortsetter hun. Det bør det være en selvfølge at når personer kommer til Norge og vi fortsatt ikke vet om de har rett til opphold eller ikke, så må vi ha kontroll på hvor personene er. Det er burde være enkel A-B-C. for regjeringen, sier hun.

- Frivillig å komme til Norge
FpU-politikeren mener det ville vært bedre for alle parter med en raskere saksbehandling av asylsaker.

- Noen hevder at det er galt å plassere asylsøkere i lukkede asylmottak da det blir det samme som å fengsle folk uten dom. Men det er frivillig å komme til Norge. Frp har tidligere også tatt til orde for at de fleste asylsøknader bør bli ferdigbehandlet innen 60 dager. Dette vil være til det beste for asylsøkerne selv, og for oss som ulykkelig lever i Aps politikerskapte Baltimore hver eneste dag, understreker Stenersen.

Overfallsvoldtekter
De siste dagene har det vært en bølge av overfallsvoldtekter i Oslo. I helgen var det fire voldtekter i løpet av bare fem timer, og natt til tirsdag var det nok en overfallsvoldtekt i hovedstaden.

- Dette er helt forferdelig. Jeg mener at Arbeiderpartiet fører en uansvarlig justispolitikk. Konsekvensen av den er at innbyggerne er fritt vilt. Jeg har vært mye i DC og New York og her er det mye mer synlig politi enn i Oslo, fortsetter Stenersen

Hun ønsker strengere straffer på voldtekt, mer ressurser til politiet i Oslo og strengere grensekontroller.

Les: Ny overfallsvoldtekt i Oslo
Les: Fire overfallsvoldtekter på fem timer

Gjerningspersonene etter voldtektene i helgen, er fortsatt på frifot, mens politiet i den siste saken har pågrepet og siktet en 47 år gammel mann av afrikansk opprinnelse.

I fjor ble det anmeldt 28 overfallsvoldtekter, fullbyrdede voldtekter og voldtektsforsøk, i Oslo. I 2009 ble det anmeldt 21 slike saker, mens det i 2008 var 13 anmeldelser.

Ifølge statistikken er majoriteten av overfallsvoldtektene begått av menn med ikke-vestlig bakgrunn.

Les også: - Hvordan få menn til å slutte å voldta?

- Men vi ønsker ikke bare å snakke om disse ikke-vestlige som overfallsvoldtar. Vi ønsker også å snakke om hvordan vi skal få ektemannen som voldtar kona til å se seg selv i speilet og erkjenne at han er en voldtektsforbryter, sa leder Hanne Kristin Rohde ved Vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt til Nettavisen tirsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere