*Nettavisen* Nyheter.

Her ransaker politiet tenåringene

Foto: Birthe Steen Hansen (iBergen.no)

Ni mindreårige gutter måtte stille seg til veggen med armer og ben spredd.

22.05.08 16:48

(iBergen.no) Det var ved 14.30-tiden at politiet fikk melding om ungdomsgjengen som angivelig skjøt opp fyrverkeri utenfor shoppingsenteret Telegrafen i Bergen sentrum.

Stilt opp til veggen
Rundt 15 tenåringer i alderen 13-16 år sto i gruppe utenfor senteret i Rådhusgaten idet politipatruljen ankom stedet. Det var da ingen antydning til at gjengen var i gang med å avfyre raketter fra sentrumsgaten.

Politibetjentene beordret de ni guttene som var til stede om å stille seg med ansiktet inn mot husveggen og holde armene hevet over hodet. Mens de sto og stirret inn i veggen, gikk betjentene gjennom lommene deres. Deretter ble jentenes vesker gjennomgått.

- Jeg kjenner ikke alderen på disse ungdommene, men politiet har lov til å ransake også dem som er under den kriminelle lavalderen, sier operasjonsleder Bjarne Flokenes ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

Hele opptrinnet kunne bevitnes av flere titalls personer som sto og ventet på bussen i Olav Kyrres gate like bortenfor.

Fant ingenting
Ransaking er tillatt dersom det er skjellig grunn til å mistenke vedkommende for en straffbar handling, det vil si at det må være over 50 prosent sjanse for at personen har gjort noe ulovlig.

Flokenes vet ikke hvorfor politibetjentene valgte å stille guttene til veggs og ransake dem.

- Det er en vurdering som patruljen gjør der og da, sier han.

Ingenting mistenkelig ble funnet på guttene.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag