*Nettavisen* Nyheter.

Her reddes fastfrosset svane

- Sånn går det når du sover for lenge.

(Tønsbergs Blad): Brannvesenet rykket ut til en fastfrosset svane ved Brygga i Tønsberg søndag. De kunne imidlertid kjøre hjem igjen raskt, for dette tok Leif Larsen seg av, mannen som bor i båten ved Brygga.

– Dette skjer ganske ofte. Sånn går det når du sover for lenge, humrer Larsen og legger til:

– Denne svanen har nok lagt seg litt for tidlig, mens det ennå var vann på isen, og så sovet for lenge så den har frosset fast, sier Larsen.

Skuelystne turgåere til redningsaksjonen

Han fant fram både båtshake og hageslange og satte i gang med redningsoperasjonen. Skuelystne turgåere stoppet opp og fulgte med en stund, men ikke så mange hadde tid til å overvære hele redningsaksjonen, som tok en drøy times tid.

– Det er ikke noe farlig for svanene, og dette skjer faktisk ganske ofte. Jeg er sikker på at denne svanen kunne ha kommet seg løs tidligere, men så er den litt lur også, og vil ikke ødelegge de verdifulle fjærene den har, forklarer Larsen.

Han anslår at det er omtrent 150 svaner som holder til på Stensarmen ved Biltema.

– Her er det så grunt at svanene får tak i gresset i vannet, og dermed får i seg litt mat. Men noen begir seg ut på tur mot Tønsberg brygge for å finne annen mat, forklarer Larsen.

- Husdyrene mine

Han har imidlertid et svanepar som har reviret sitt ved hans båt på brygga. De likte ikke å få en fastfrosset gjest sånn «midt oppi matfatet». Med andre ord blant turgåere som kaster brødsmuler og slikt.

– Jeg måtte ut å redde denne fastfrossede svanen et par ganger, for hannen i dette paret er litt voldsom og sint. Jeg passer jo litt på disse, det er husdyrene, ler Larsen.

Etter en drøy time fikk han litt spredt applaus og rosende ord fra de skuelystne som sto igjen da svanen endelig kom seg løs.

Etterpå ble fuglen tatt hånd om av Viltnemnda som transporterte den i bil til åpent vann syd for Kanalbrua, skriver Vestfold interkommunale brannvesen (VIB) på Facebook.

- Svanen så ut til å være svært fornøyd med det, sier underbrannmester Arne Steinbo.

Les flere saker fra Tønsbergs Blad her!

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.