Gå til sidens hovedinnhold

Her reddes mennene

Fritidsbåt havarerte - reddet av redningshelikopter.

En 26 fot Scan Dynamic 7600 fritidsbåt gikk i formiddag på grunn mellom øya Flæsa og H-skjæret på Bamblekysten. To menn hoppet i sjøen, men klarte å komme seg i land på den lille holmen Ytre Stråholmstein. Det ble slått full redningsalarm etter meldingen om havariet som kom inn ved 11.44-tiden, skriver Telemarksavisa.

Fiskere fikk motorstopp
- Det var to unge menn i begynnelsen av 20-årene fra Skien som var ute for å trekke fisketeiner. De to var fritidsfiskere, og fikk motorstopp på båten. Dette førte til at båten drev inn til Stråholmstein i den kraftige vinden.

Hovedredningssentralen sendte umiddelbart ett Sea King-helikopter til stedet. Politibåten og Redningsskøyta Askøybæringen dro også ut.

Kjørte bilen hjem
- Sea King-helikopteret som tidligere i dag utførte et redningsoppdrag på Gaustatoppen fikk hentet de to mennene opp fra holmen, og fløy dem til land i Hafsund. De var uskadd og kjørte sin egen bil hjem, opplyser operasjonsleder Vidar Aaltvedt ved Telemark politidistrikt.

Det skal ikke ha vært flere personer involvert i havariet.

Politibåten og redningsskøyta skal ha hatt problemer med å legge inntil holmen på grunn av den sterke vinden i området.

Forsøkte å redde båten
Redningsskøyta Askerbæringen forsøker å trekke den havarerte båten av grunn. Det fryktes at båten kan gå ned hvis den må trekkes over skjæret på nytt, opplyser Aaltvedt.

Det er foreløpig ikke kjent om det var de to personene som reddet seg i land, eller andre vitner som meldte inn havariet til hovedredningsentralen.

Les flere saker fra Telemarksavisa

Mest lest på Nettavisen nå:

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg