RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her reddes pusen ned fra et tre på 16 meter

Foto: Nedre Romerike brann- og redningsvesen
Hadde sittet i treet i fire dager.

Det er ikke bare brennende hus og automatiske brannalarmer som får Nedre Romerike brann- og redningsvesen til å rykke ut, skriver Romerikes Blad.

Katt trengte en hjelpende hånd
Tirsdag kveld var det noens kjæledyr som trengte litt hjelp. En hannkatt hadde nemlig klatret opp i et rundt 16 meter høyt tre, og kom seg ikke ned igjen.

- Den hadde sittet der siden lørdag, og det virket faktisk som at den forsto at vi var der for å hjelpe den, forteller brannkonstabel Roy Johansen etter redningsaksjonen.

Måtte klatre opp
Det var nemlig ikke bare bare å komme til katten oppe i treet.

- Det var en del høyere enn stigen vår, og i tillegg var det litt vanskelig å komme til der, så vi vurderte om vi skulle komme tilbake onsdag, men akkurat idet vi var i ferd med å gå begynte katten å gå mot oss, så den skjønte nok at vi skulle redde den, forteller Johansen og smiler.

Denne lille bevegelsen fra den firbeinte gjorde at brannkonstabel Christian Briskodden spente på seg tau og sikring med én gang og klatret opp i treet med en liten bag til å ha katten i.

- Kort tid etter kunne han klatre ned med katta i bagen, og overlevere den til en lykkelig eier, forteller Johansen.

- Hyggelig å kunne hjelpe
Han, Christian, Dan Emanuelson og Tormod Evje, som var de fire brannkonstablene som var med på oppdraget, synes alltid det er hyggelig å kunne gjøre noens dag litt bedre.

- Det er hyggelig å kunne hjelpe mennesker og det var godt å se at eieren ble så glad, sier de.

Les flere saker i Romerikes Blad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere