RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her revner båten

Sist oppdatert:
Tormod Granheim er tilbake på tørt land på Azorene, og har sendt oss bildene fra forliset med Abora 3.

Abora er bygget av store ruller med siv, surret sammen med tau. Etter nesten femti døgn med havdønninger tålte ikke skroget mer. Tormod hadde rorvakt da sivbåten revnet 25. august.

REVNET: Det var bare tauverket som holdt hekken inntil resten av skroget.

- Cubanske Joe, tyske Ingo og jeg hadde vært på vakt en times tid lørdag morgen. Jeg byttet plassen min på roret med Joe og tok frem et videokamera for å filme litt. Jeg kikket bakover og så hvordan et av de to rorene våre hadde mistet rorbladet, skrev Tormod Granheim i bloggen sin. Ingen vet helt når det skjedde, men jeg antar like før jeg oppdaget det. Bølgene var drøyt seks meter. Like etter knakk båten i linje med bakre vegg på bakre kabin.

MÅ SKJÆRES VEKK: Båten knakk inntil hytten. Det er mye tauverk som må kuttes for å hekken løs.

For vær og vind
Mannskapet kuttet bort hekken, og strammet opp bruddstedet med tau. Det var ingen akutt fare i det gode været, men Abora fløt tungt i vannet og hadde slagside.

Onsdag 5. september blåste det opp til uvær, og ekspedisjonsleder Dominique Görlitz ville ikke utfordre skjebnen lenger. Mannskapet gikk over i seilbåten Paula, som var ved Abora for å filme, og forlot sivbåten drivende for vær og vind midt ute i Atlanteren.

Tormod var glad reisen var over:

- Vinden pisket opp bølger på seks-syv meter, med stadige forrykende regnskyll. Inni meg følte jeg at kavalleriet kom til unnsetning i grevens tid, skrev han i bloggen sin .

Bildene fra forliset
Så langt har vi måttet klare oss med noen knappe tekstmeldinger sendt via satellitt fra Abora. Men onsdag 12. september kom Tormod til Horta på Azorene, og nederst finner du noen av bildene han tok underveis.

I bloggen kan du lese Tormods egne ord om ekspedisjonen, skrevet tørt og trygt på land, og med magen full av pizza og is!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere