RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her risikerer han 900 kroner i bot

Denne syklisten valgte å sykle på rødt lys med begge hendene ned i lommene.
Denne syklisten valgte å sykle på rødt lys med begge hendene ned i lommene. Foto: Thomas Rud (MEDIEHUSET NETTAVISEN)
Sist oppdatert:
Denne syklisten var ikke den eneste som syklet på rødt lys onsdag.

Mange av Oslos syklister sykler mot rødt lys i trafikkryss. Nettavisens journalist stilte seg opp i krysset like ved Grønland T-banestasjon i Oslo mellom kvart over 10 og 11 onsdag formiddag. Selv om de fleste som passerte fulgte reglene, var det også enkelte hasardiøse passeringer som bildet over viser.

- Både sykling uten lykter, mot rødt lys, mot enkelte typer skilt som for eksempel enveiskjøring vil straffes med bot på 900 kroner. Det samme gjelder hvis du sykler på motorvei, opplyser politioverbetjent Tor Linnerud ved trafikkorpset i Oslo til Nettavisen.

Les alt om sykkelreglene hos Trygg Trafikk her!

En syklist Nettavisen snakket med ønsker ikke stå fram med navn og bilde, men innrømmer at hun ikke har vært særlig lovlydig de siste dagene på vei til jobb.

- Jeg må nok innrømme at jeg har kjørt mot fem røde lys hver dag de siste fem dagene. Det er bare fordi jeg så politiet rett borte i gata her at jeg stanset nå. Jeg er sent ute til jobb så det blir nok flere røde lys på veien, sier syklisten til Nettavisen.

Nok en syklist velger å utfordre skjebnen ved å sykle mot det røde lyset.

Ifølge Trygg Trafikk sine hjemmesider viser gjennomsnittet de fem siste årene at 5000 syklister blir behandlet på sykehus eller akuttmottak årlig. Selv om flertallet av skadene er mindre alvorlig kan de mer alvorlige skadene gi langvarig skade i hode, nakke og rygg.

Denne syklisten ligger på grensen av loven, men lyset var rødt da han passerte lyset.

Trygg Trafikk gir deg også tips om hvordan du skal sjekke sykkelen før sesongen og enkle øvelser for dem som klatrer opp på sykkelsetet for første gang.

Slik lærer du barnet ditt å sykle!

Syklistene viste seg også fra sin mer lovlydige side onsdag.

Ikke alle kjørte like fort på rødt lys.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere