RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Her rømmer de to brødrene, like etter Trond Kristian Johannessen hadde blitt tildelt de dødelige knivstikkene.
Her rømmer de to brødrene, like etter Trond Kristian Johannessen hadde blitt tildelt de dødelige knivstikkene. (POLITIET)

Her rømmer de etter drapet

Sist oppdatert:
Overvåkningsbilde viser hvordan drapstiltalt 36-åring løper vekk fra åstedet.

Her løper den drapstiltalte 35-åringen (fremst) og hans yngre bror vekk fra boligblokken i Carl Konows gate bare kort tid etter at Trond Kristian Johannessen ble stukket med kniv i Bergen juni 2010, skriver Bergensavisen.

De to løp vekk fra stedet og gjemte seg i en båt som sto på henger i Damsgårdsveien like nedenfor blokken. Den ble etter en halv time fraktet vekk i bil til Fyllingsdalen hvor de to hoppet av og tok drosje til Voss.

Politiet viste i dag en rekke bilder fra overvåkingskamera som viser brødrene i timene før og etter drapet 25. juni i fjor.

Knivstikkingen utenfor blokken skjedde utenfor kameraenes rekkevidde, men 36-åringen har påtatt seg all skyld. Saken mot broren ble henlagt.

Et savn
- Til min store forskrekkelse ser jeg ikke noe motiv. Jeg strever hver dag med å leve videre med alle disse inntrykkene.

Det forklarte moren til avdøde Trond Kristian Johannessen i Bergen tingrett i dag.

Den 58 år gamle kvinnen har fulgt rettssaken.

- Jeg har sett tiltalte og vitner beskrive offeret, men vi har ikke hørt hvordan han egentlig var, sa moren, og la til:

- Snill og hjelpsom
- Han var en kjempegod sønn. Aldri laget han i stand noe bråk. Han slet med sine problemer, men å slite med et problem gjør ikke et menneske voldt eller slemt, sa moren i en følelsesladet forklaring.

Hun fortalte om sorgen og tapet av sønnen.

- Han var veldig hjelpsom og snill. Det har tiltalte frarøvet meg helt. Fullstendig meningsløst. Det er naturstridig å miste et barn, sa kvinnen, som takket for all god støtte hun har fått i den vanskelige tiden.

Les flere saker fra Bergensavisen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere