RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Politiet

Her rømmer den drapssiktede faren med dattera (2)

Sist oppdatert:
Politiet har offentliggjort overvåkningsbilder fra Oslo S.

Politiet valgte torsdag ettermiddag å publisere bilder fra Oslo S, hvor den siktede faren bærer på den savnede to år gamle jenta.

- Vi går ut med dette fordi et bedre inntrykk av hvordan de to så ut, kan gi oss flere vitneobservasjoner, forteller konstituert politimester Linn Hilde Fosso.

Tips? Kontakt Vaktsjef@nettavisen.no!

Buss til København
Nye opplysninger framkommet torsdag formiddag gjør at politiet er sikre på at jenta tok toget fra Grua til Oslo onsdag morgen, sammen med en voksen mann.

Politiet opplyser at de nå sitter med nok informasjon til å fastslå at den drapssiktede barnefaren og datteren forlot Grua stasjon med tog kl 08:38 onsdag morgen.

- Vi vet at de to minst var med bussen til Gøteborg, men de kan ha vært med helt til endeholdeplassen i København, uttalte politiadvokat Mari Lauritzen Hasle torsdag formiddag.

I en pressemelding torsdag kveld beskriver politiet følgende tidsforløp:

* Ankomst Oslo S ca 09:30

* Ble fanget opp av overvåkningskamera på vei til Oslo Bussterminal

* Avgang Med Nettbuss Express AB's rute til Gøteborg/København 10:30

* Ankomst Gøteborg 14:15. De to er observert på bussen i nærheten av Gøteborg.

* Deretter har politiet ingen sikker informasjon om hvor langt de to ble med bussen som altså hadde endeholdeplass i København.

Bodde på asylmottak
Den drepte kvinnen (17) kommer fra Afghanistan og kom til Norge mars. Ifølge politiet kan mye tyde på at hun og faren til barnet (2) reiste fra Afghanistan sammen, men at de senere skilte lag.

- Kvinnen kom til Norge sammen med sin mor og datter. Vi har ingen informasjon om hvordan barnefaren har kommet seg til Norge, har konstituert politimester Linn Hilde Fosso tildligere uttalt.

Den avdøde unge moren bodde på et asylmottak et annet sted i landet, og var på besøk hos slektninger i huset hvor hun ble funnet drept. Kvinnen ankom Grua tirsdag.

Les også: Ung kvinne trolig drept

Siktet for drap
Informasjon fra avhør og tekniske undersøkelser gjorde at barnefaren formelt ble siktet for drap sent onsdag kveld.

28-åringen er etterlyst gjennom Interpol.

- Vi må anta at det er barnefaren som har tatt barnet ut av landet. Men han er foreløpig kun siktet for drap, ikke bortføring, sier Fosso.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere