RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her «ryddes» det opp til VM og OL

Foto: ANTONIO SCORZA (Afp)
Sist oppdatert:
Pansrede kjøretøy, helikopter og væpnede styrker er det som skal til for å klargjøre til fotball-VM og OL.

Brasilianske spesialstyrker har gjennomført en omfattende aksjon for å renske opp i Rio de Janeiros største slumområde. Hundrevis av soldater og politimenn stormet slummen Rocinha ved daggry søndag.

Sikkerhetsstyrkene brukte også helikopter og pansrede kjøretøy i aksjonen. Aksjonen skal ha blitt gjennomført uten dramatikk.

- Ingen pågripelser
Hensikten med aksjonen er å renske opp Rios slumområder, eller såkalte favelaer, for narkotikagjenger før storbyen arrangerer fotball-VM i 2014 og sommer-OL i 2016.

- Jeg har gleden av å informere om at Rocinha og Vidigal (en nærliggende favela) er under kontroll, sier lederen for militærpolitiet, Alberto Pinheiro Neto, under en pressekonferanse, melder BBC.

- Det var ingen hendelser og ingen skudd ble avfyrt. Vi sitter ikke på noe informasjon om pågripelser eller beslag av våpen, sier han.

70.000 innbyggere
Militærpolitiet fikk kontroll over slummen ved 06-tiden lokalt tid. Rocinha-slummen huser offisielt 70.000 innbyggere, men det reelle tallet er trolig langt høyere.

Noen innbyggere skal ha forlatt favelaen da politiet og forsvaret satt opp kontrollposter ved inngangene til Rocinha tidligere denne uken. Brasilianske myndigheter hadde i forkant varslet om aksjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere