*Nettavisen* Nyheter.

Her ryker drømmejobben

NAKENBILDER: Lar du deg avfotografere naken og bildene publiseres på nettet, kan gjør det svært vanskelig å få jobben du ønsker deg. (Illustrasjonsbilde.) Foto: (Stella)

Rekrutteringsbyråene googler deg, og finner det meste av din fortid. - Det er meningsløst å være etterpåklok, sier headhunter.

05.02.08 10:10

(SIDE2): Vi blogger, googler, videoer vises på YouTube, festbilder fra festen du helst vil glemme legges ut på nettet, vi har egne profiler på MySpace, Facebook eller lignende sider. Men tenker vi på at en potensiell arbeidsgiver ser oss?

I tillegg er det hvert år flere hundre norske jenter som fristes til å la seg avbilde svært lettkledd for nettsteder og magasiner. Senere oppdager de ofte at disse bildene er en belastning når de søker jobb eller oppsøker nye miljøer.

Ikke vær etterpåklok
Side2 har ved flere anledninger blitt kontaktet av personer som i utgangspunktet ønsket en artikkel rundt enten glamourmodellyrket, nakenbilder eller andre lettkledde stunts på trykk, men som i ettertid ønsker den slettet fordi de er redde for hva en potensiell arbeidsgiver kan finne ut ved å bruke en søkemotor på navnet.

- Det er meningsløst å være etterpåklok, man burde tenke på fremtiden og unngå å gjøre dumme ting man vet man vil angre på. Spesielt i disse nettider er det smart å tenke før en havner på bilder en ikke egentlig ønsker, sier regionsjef i Manpower Professional Executive, Eilif Solem, til Side2.

Det gjelder selvsagt i utgangspunktet mest nakenbilder og sexvideoer, men også bilder fra en fuktig fest kan være lite populært å få publisert på internett.

Solem forteller at Manpower googler alle potensielle arbeidssøkere og da er det ikke ok hvis det popper opp verken nakenbilder eller fuktige festbilder.

- Søkemotorer er en del av vår arbeidshverdag nå og vi bruker det daglig for å bli kjent med bakgrunnen til arbeidssøkere, sier han.

Grader av alvor
Men Solem understreker at private bilder eller videoer er helt uinteressant, bildene som publiseres på nettet må ha en kontekst til CV-en og jobben en søker.

Direktør i Adecco Select, Guri Larsen, vil råde unge mennesker til å være skeptiske til hva man legger ut på nettet.

- Arbeidsgiver googler vel i utgangspunktet ikke, men det kan skje. Men hos oss googler vi alltid for å finne ut litt mer om kandidaten, for eksempel om personen har uttalt seg i media, skrevet artikler og så videre. Det er selvsagt grader av alvor i hva man finner, en skal ikke overdrive her heller. Det er stor forskjell på festbilder og en sexvideo for å si det sånn, sier hun til Side2.

Blir konfrontert
Finner man ufordelaktige bilder eller videoer som absolutt ikke burde vært publisert, så blir arbeidssøker konfrontert med dette i et intervju med rekrutteringsbyrået.

- Vi må spørre om hva personen tenkte på i, hvorfor de lot seg avbilde, og vi må tenke på grad av modenheten til kandidaten. I dagens samfunn er omdømme det aller viktigste til en bedrift, og personer med et ufordelaktig omdømme blir ikke ansatt, sier Larsen til Side2.

Eilif Solem understreker at alle bedrifter i dag er opptatt av omdømme, og fra tid til annen blir det foretatt undersøkelser om nettopp hvor godt omdømme man har.

- Ingen vil rekruttere folk ikke har orden i sysakene. Bankbransjen er et typisk eksempel på en bransje der ryddighet og myndighet er krav for å bli ansatt. I politiet, advokatbransjen og andre servicenæringer er også dette veldig viktig ved en ansettelse, sier han.

Både Adecco og Manpower er enige om at enkle nettvettregler burde utøves.

- Bevissthet rundt hva man bruker nettet til er lurt, man kan angre etterpå og da blir man jo ikke kvitt det som allerede er publisert, sier Larsen.

Kommer an på jobben
Personalkonsulent i rekrutteringsbyrået JobZone, Malin Hjelvik, sier til Side2 at det avhenger av hvilken jobb det søkes på om nakenbilder og bilder fra fest spiller en stor rolle eller ei.

- Søker man på en stilling i helsevesenet, i barnehage eller innen læreryrket er det klart det spiller inn på en ansettelse om man har nakenbilder eller lignende publisert på internett, sier Hjelvik.

- Det handler om å være et forbilde, i spesielt innen læreryrket, og da er det ikke bra hvis elevene kan google læreren sin og finne hun eller han naken på nettet.

Hjelvik har selv aldri opplevd at noen arbeidssøkere har latt seg avbilde nakne på nettet, men sier at det ville gi begrensninger i forhold til ansettelse hvis så hadde vært tilfelle.

- Men er det stillinger som lagermedarbeider, sjåfør eller kanskje også innen noen håndverksyrker spørs det vel om det spiller like stor rolle. Men det kommer jo igjen an på graden av bildene, sier hun som til daglig bruker vandelsattest og referanser i rekrutteringsarbeidet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag