Aten (NTB-AFP): Grekere samlet seg søndag til nye demonstrasjoner i sentrum av Aten, dagen før et nytt kriselån kan få grønt lys i Brussel.

Demonstrasjonen er en protest mot kuttene som Hellas må gjennomføre for å få utbetalt kriselån. Midt på dagen var allerede 1.500 demonstranter på plass, men det er ventet større oppslutning utover dagen. Det er fagbevegelsen som har oppfordret til protesten.

«Fattigdom og sult har ingen nasjonalitet», sto det på ett av bannerne demonstrantene hadde med seg. Et annet var skrevet på engelsk og rettet mot det tysk-franske tospannet Angela Merkel og Nicolas Sarkozy: «We Are Greeks, Merkel and Sarkozy Freaks», sto det.

Demonstrasjonen holdes dagen før finansministre fra eurosonen samles for å vurdere om Hellas har innfridd betingelsene for å få utbetalt et nytt kriselån på 130 milliarder euro til Hellas.

- For øyeblikket ser det ut til å gå akkurat slik. I morgen vil det bli intense forhandlinger om kontrollmekanismer, sa hun i et TV-intervju søndag. (©NTB)