RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her satser de på søvn

Sist oppdatert:
Designhotell er vel og bra, men for noen er søvn fortsatt det beste salgstrikset.

(SIDE2): Noen satser på pris eller design, mens andre prioriterer en god natts søvn for sine gjester. Et hotellopphold kan være så mangt.

Les også:- Designbløff i København

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Et hotell kan ha alle disse fantastiske bekvemmelighetene og alle i bransjen prøver å finne det siste nye. Men når alt kommer til alt, så handler det om å få seg en god natts søvn, sier Ericka Nelson, hotelldirektør ved 70 park avenue hotel i New York, til USA Today.

Med en snorkende mann hjemme vet hun at en god natts søvn er svært viktig for de aller fleste av oss. På hjemmebane ble en anti-snorke-pute redningen, og nå er den også å få på hotellet hennes.

Puter og Melatonin
En hel meny med puter er ikke noe nytt hotellfenomen, men omfanget øker i USA. I tillegg satser flere på alternativer for gjester som sliter med å sove.

Les også:

Garanterer for nattesøvnen

Søvnige ferietips

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Søvndyssende aromaterapi i form av en helt spesiell pute finnes på 70 park avenue hotel, men her får du også en dose Melatonin om det skulle være ønskelig. Dette er kroppens eget søvnhormon og i USA og Canada er dette medikamentet ikke reseptbelagt. Les mer om Melatonin her.

Hotel Monaco Chicago har avduket et eget rom der søvn står i fokus. «KN Tranquility Suite» skal være en oase for stillhet og sinnsro, fylt opp med et vannfall, mykt sengetøy, pute med nakkestøtte, søvnmaske og en lydmaskin. En natt her starter på nesten 2000 kroner.

Den nordamerikanske hotellkjeden Crowne Plaza Hotels & Resorts kan tilby et såkalt «Sleep Advantage program», utviklet av en søvnekspert. En liten boks med øreplugger, søvnmaske, et beroligende lavendelslør og en CD som skal føre gjestene inn i drømmeland. Hotellene skal også ha spesielt stille etasjer og rullegardinene slipper ikke inn noe lys.

I byen Naples i Florida finner vi La Playa Beach and Golf Resort, og her er søvn like viktig og en del av begrepet velvære. Her har de programmer som skal få gjestene til å sove seg til et bedre liv. Her oppfordres gestene til å legge mobilen i hotellsafen og bare sjekke e-posten en gang i døgnet.

Satser på søvneksperter
Enkelte spahotell tar også en mer medisinsk tilnærming til søvnproblemer. Bare i USA skal 70 millioner mennesker være rammet på en eller annen måte, ifølge et overslag fra National Center for Health Statistics.

Canyon Ranch i Tucson tilbyr sine gjester legevurderinger av graden av søvnløshet, snorking eller det å gå i søvne. I et laboratorium diagnostiseres problemene og en spesialist anbefaler aktuelle behandlingsformer. Et opphold med behandling kan koste rundt 12.000 kroner.

I same by finner vi også Miraval , som også tilbyr et program mot søvnløshet. Her er det mye fokus på naturlige former for behandling og sovetabletter er ikke et alternativ.

Like utenfor Los Angeles finner vi The Four Seasons Hotel Westlake Village. Her har de leger, ernæringsfysiologer og andre eksperter som skal hjelpe deg med søvnproblemer. Her blir det også servert måltider som skal gjøre søvnig. Meditasjon, fotvarmere, kjæledyr og akupunktur er også tilgjengelig for de som virkelig vil sove.

AKA lodgings på Manhattan har inngått et samarbeid med New York University Sleep Disorders Center og New York Sleep Institute. I tillegg til enkelte forelesninger om søvnproblemer, kan gjestene også få besøk av eksperter på hotellet.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Les også:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere