Gå til sidens hovedinnhold

Her seiler World Trade Center

USS New York er laget av restene fra Tvillingtårnene.

Med en 21 skudds salutt hilste «USS New York» åstedet for 11. september-angrepene og pårørende til de falne da skipet ankom New York mandag.

Baugen på skipet er laget av stål fra World Trade Center, og skipets motto er også inspirert av den fatale dagen i 2001. «Strength forged through sacrifice. Never forget.» - Styrke smidd gjennom offer. Aldri glem.»

- Stolt
Totalt ble det brukt sju og en halv tonn stål fra World Trade Center for å lage baugen på skipet.

- Det er en forvandling fra noe som var vridd og stygt. Jeg er stolt av at militæret vårt bruker det stålet, sier Rosaleen Tallon ifølge TimesOnline. Broren hennes var brannmann og omkom 11. september 2001.

To andre skip i samme klasse, San Antonio-klassen, har også navn for å minnes 11. september. USS Arlington hedrer ofrene som døde i angrepet mot Pentagon i Arlington, Virginia, mens USS Somerset har navn etter distriktet der United Airlines flight 93 styrtet.

USS New York blir i New York frem til 11. november da skipet snur baugen mot hjemhavnen Norfolk i Virginia for et år med øvelser.

13 prosent fra New York
Ifølge den amerikanske marinen har mange soldater fra New York bedt om å få tjenestegjøre på båten. 13 prosent av mannskapet på 361 er fra New York – et tall som er mye høyere enn normalt på et slikt fartøy.

USS New York er 208,5 meter lang og har det deplasement på 24.900 tonn. Skipet har en marsjfart på rundt 22 knop, takket være fire dieselmotorer.

Les mer om skipet på skipets hjemmeside eller hos Wikipedia.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene