*Nettavisen* Nyheter.

Her sender de ballongen til værs

Foto: (Youtube)

Videoen fra starten på den verdenskjente ballongferden har lekket ut på nettet. Se den her.

17.10.09 08:40

Nå har det lekket ut en video på YouTube som tilsynelatende viser familien Heene idet de sender luftballongen til vers. Foreldrene hevder at sønnen klatret om bord og befant seg i ballongen alene. Det er uklart om denne videoen vil kaste nytt lys på spekulasjonene om det hele var iscenesatt.

Politiet innrømmer at de har hatt sine tvil, men opplyser på en pressekonferanse fredag kveld at det er ingen indikasjoner på at familien iscenesatte ballongdramaet.

Sheriff Jim Alderden sier at antydning om at gutten ble bedt om å skjule seg på loftet under ballongdramaet, er ufattelig.

Alderden sier gutten trodde han var skyldig for at ballongen løsnet og steg til værs, og skjulte seg i frykt for at han ville havne i trøbbel.

Holdt pusten
Hele verden holdt pusten da Falcon Heene (6) tilsynelatende befant seg alene i en hjemmelaget luftballong flere hundre meter over bakken i delstaten Colorado torsdag kveld norsk tid.

Etter at ballongen svevde i luften i et par timer, landet den mykt på et jorde.

Men gutten, som alle trodde var om bord, var sporløst forsvunnet og man fryktet seksåringen hadde falt ut av kurven.

Se video.

HTML EMBED

Noen timer senere ble gutten funnet på loftet i god behold.

Det var seksåringens familie som varslet både politi og mediene om saken. Familien sa de var overbevist om at gutten var om bord i kurven da luftballongen steg til værs.

Men da familien ble intervjuet direkte på CNNs Larry King Live, kom uttalelsen som fikk mange til å stusse og spørre seg om de hadde vært vitne til et iscenesatt drama.

For showets skyld
Seksåringen fortalte at han hadde hørt foreldrene rope på ham. Faren spurte hvorfor han ikke ga lyd fra seg, og fikk dette svaret:

- Du sa vi gjorde det for showets skyld.

Faren Richard Heene klarte ikke å komme med en troverdig forklaring på hvorfor gutten svarte som han gjorde, og dette startet spekulasjonene om at hele ballonghistorien var et PR-stunt.

Seksåringen skal blant annet ha kastet opp på to av TV-intervjuene han deltok i.

Annonsebilag