Lørdag ettermiddag ble Ellinoora Nogueira og en større vennegjeng vitne til det som eskalerte til å bli en voldsom hendelse i naturskjønne Estenstadmarka i Trondheim.

De ble vitne til en elg, som sto og spiste i skogen:

– Den var faktisk veldig rolig og brydde seg ikke om folkene, sier Nogueira til Nettavisen.

Det var nemlig noen ungdommer i området som var nysgjerrig på elgen.

– Jeg tror folkene ble litt for revet med fordi elgen virket så rolig. Jeg tror de ville ta en selfie med den, og de begynte å gå nærmere og nærmere, sier hun videre.

Da gikk det galt:

– Da de kom veldig nærme ville elgen gi dem en advarsel om ikke å komme nærmere. Så den hoppet på en måte i deres retning. Folkene ble redde og løp fort ned bakken. Jeg så dem aldri igjen. Jeg tror ikke at elgen faktisk traff dem, den ga dem bare en advarsel, sier Nogueira til Nettavisen..

– Etter hendelsen var elgen veldig rolig igjen og begynte å gå i retningen vår, så vi gikk bare tilbake og fant en annen rute, avslutter hun.

Seniorforsker Erling Johan Solberg i Norsk institutt for naturforskning opplyser til Adresseavisen, som først omtalte hendelsen, at det ikke er veldig vanlig at elg jager mennesker, og er enig i at elgen nok bare ønsket å signalisere til personene at de ikke skulle komme nærmere.

Han advarer likevel om å forsøke å ta selfier med elg:

– Det kan nok bli flotte selfier, men det kan også hende du havner på sykehuset. Vi sier gjerne at man skal holde 50–100 meters avstand til elg. Det er som regel smart å overholde, sier Solberg til Adressa.