*Nettavisen* Nyheter.

Her signerer stjerneduo for VIF

Kristofer Hæstad og Bengt Sæternes har signert for Vålerenga. Se stjernene signere her!

02.01.08 21:57

Se «Doffen» og Sæternes bli presentert som Vålerenga-spillere her (gratis)

Etter lengre tids spekulasjoner ble det onsdag omsider klart: Starts midtbanekriger Kristofer Hæstad skal de neste sesongene spille sammen med landslagskaptein og landslagskompis Christian Grindheim i Vålerenga.

Se TV 2 Sportens innslag om Doffen og Sæternes-overgangen til Vålerenga her

Ifølge TV 2 Sporten betaler Oslo-klubben i overkant av 10 millioner kroner for Doffens tjenester. Start har tidligere avslått et bud på rundt 13 millioner kroner fra Vålerengas Tippeliga-rival Lillestrøm.

Se Martin Andresen presentere sine to nye stjerner i videovinduet (saken fortsetter under):

204234

Etter det TV 2 Sporten erfarer godtok imidlertid sørlendingene Vålerengas bud av hensyn til spillerens ønske.

- Når det gjelder Hæstad, har det vært mange spekulasjoner om hvor han skulle gå hen. Vi er derfor stolte over å presentere en ny landslagsspiller til Vålerenga så tidlig på året. Vi er glade for at han valgte oss, sier Vålerengas sportsdirektør Jan-Erik Aalbu.

- Når ble Vålerenga enige med Start om overgangen?

- Det er ikke mange dager siden, for å si det sånn, svarer Aalbu uten å røpe noe mer om detaljene i overgangen.

Under kan du se alle målene fra den siste serierunden i fjor:

196150

Samtidig har Vålerenga sikret seg Branns tidligere storscorer Bengt Sæternes. Han kommer til Vålerenga etter et drøyt halvt år i danske Odense.

- Vi har signert to nye spillere som vi er veldig stolte av. Når det gjelder Bengt, så bestemte vi oss tidlig - allerede i tredje serierunde i fjor, sier Vålerengas sportsdirektør Jan-Erik Aalbu på pressekonferansen - og sikter til kampen da Sæternes scoret fire mål for Brann mot VIF i Bergen.

Tre og fire år
24 år gamle Kristofer Hæstad har signert en fireårskontrakt med Vålerenga, mens 33 Sæternes har signert for tre år i VIF-drakt.

- engt lager mange mål. Spesielt har han scoret mye mot Vålerenga. Han har en imponerende scoringsstatistikk i Tippeligaen, og etter en kort periode i OB ville han tilbake. Vi er veldig glade for at han valgte oss, sier Aalbu.

Vålerengas spillende manager Martin Andresen er glad for klubbens to siste forsterkninger.

- Vi har hentet inn to klassespillere. Når det gjelder Doffen, er vi glad for at han valgte Vålerenga. Vi kan være stolte over at han valgte oss og at vi har fått en ny landslagsspiller. For Bengt sin del har han et godt målsnitt – scorer nesten i hver andre kamp. Han er god feilvendt og har en drivende gjennombruddskraft. Scorer han like mange mål for Vålerenga blir vi selvfølgelig glade, konstaterer Andresen.

Kristofer Hæstad er glad for at spekulasjonene om hans fremtid nå er lagt døde.

Se pressekonferansen fra Valhall i sin helhet på TV 2 Sumo (gratis)

- Jeg er veldig lysten på å være med på det som skjer i Vålerenga. Det er mange gode spillere her, og det kan bli veldig, veldig bra.

- Er du redd for å ikke få spilletid?

- Ja, jeg er jo det. Det blir tøff konkurranse om plassene, svarer en ydmyk Hæstad på spørsmål fra TV 2 Sporten.

- Men målet er jo at vi kommende sesong skal være med å kjempe i toppen. Det var vanskelig å flytte fra Start og Kristiansand, men jeg føler dette var et riktig valg med tanke på mine ambisjoner videre i karrieren, fortsetter han.

- Martin hadde mye å si
At også Bengt Sæternes signerte for Vålerenga - samme dag som Doffen - var en stor overraskelse for både presse og fans.

- Jeg valgte Vålerenga litt av eget ønske, og litt på grunn av andres ønske. Jeg mener det var et godt valg for meg og min karriere, forklarer Sæternes overfor TV 2 Sporten.

Og fortsetter:

- Det har vært mye frem og tilbake de siste ukene, forhandlingene har pågått en stund. Men jeg har stor tro på meg sjøl og tror dette er et bra valg for meg selv og for Vålerenga.

- Er det et gullag Vålerenga er i ferd med å bygge opp?

- Ja, det kan det fort bli. Men det blir vanskelig å si det første året. Klubben viser i hvert fall ambisjoner med å kjøpe mange gode spillere, svarer angriperen.

Han var lagkamerat med Martin Andresen i Brann i tre år - og legger ikke skjul på at landslagskapteinen var en viktig årsak til klubbskiftet.

- Klart Martin har hatt mye å si. Jeg har stor tro på det han driver meg og måten han ser fotball på, mener Vålerengas nybakte angriper.

- Det var to spillere jeg tenkte på med en gang jeg tok over klubben. Vi er på jakt etter enere i alle ledd. Doffen er den beste midtbanespilleren i Norge, er rutinert med mange landskamper og en smittende spillestil og går foran i trening og kamp.

- Jaktet i lang tid
Martin Andresen har lenge jaktet på Kristofer Hæstad og Bengt Sæternes' underskrift.

- Når det gjelder Bengt er det en stor sterk og scoringssterk spiss. Jeg har tro på at han scorer mange mål for oss. Alle er glade og fornøyd nå, slår Andresen fast og smiler bredt.

Vel vitende om at han neste sesong kan ta nytt seriegull - denne gang med Vålerenga.

- Blir det gull?

- Helt umulig å svare på. Vi har mange gode spillere og et godt fotballag, svarer en ydmyk Andresen.

Se Doffens siste kamp for Start i videovinduet:

196127

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag