Gå til sidens hovedinnhold

Her sikrer du deg det beste skiføret

Nord- og Midt-Norge blir alpinistenes skimekka denne uken.

Allerede nå er det glimrende skiforhold en rekke steder i landet.

- Her er det glimrende. Skikkelig gode vinterforhold, både for alpin og langrenn. Det er fint vær og faktisk masse folk. Hele 80 prosent av anlegget er åpent, sier daglig leder for Bjorli skisenter, Arne Ivar Lyngen.

I Midt-Norge blir det stigende temperatur utover kvelden i morgen, omkring 0 grader, før det synker igjen mot helgen og skaper perfekte bakkeforhold.

Stengte alpinanlegg i nord
Meteorolog i StormGeo, Torbjørg Hadeland, tror du bør holde deg i nord hvis du har planer om å ta skiene fatt.

- Forholdene i Nord-Norge blir nok best. Der vil temperaturene synke i dagene frem mot helgen, for så å stige igjen på lørdag. Det vil også bli minusgrader på fjellet, sier Hadeland til Nettavisen.

Det er gode nyheter for Narvikfjellets alpinbakke. Der forteller Torje Karlsen at skianlegget har vært midlertidig stengt siden i går.

- Vi hadde det veldig kaldt på nyttårsaften, så slo det om til sterk vind og varme. Vi mangler nok tre-fire dager med snølegging før vi kan åpne igjen. Vi har vært veldig plaget med høye temperaturer. Forhåpentligvis blir det bedre til helgen, sier Karlsen.

De produserer nå snø i store mengder og håper på å kunne åpne så fort som mulig.

Sjekk din lokale værvarsel på Nettavisens værsider her

Sør-Norge er vær-verstingen
Sørlandet ser derimot ikke ut til å være like heldig med skiføret som resten av Norge, melder Hadeland videre.

- Det blir vindfullt i sør i morgen og frem til torsdag, med litt nedbør. Et lavtrykk fra Nordsjøen vil komme innover Sør-Norge. Med andre ord blir det ikke så bra forhold der de nærmeste dagene, sier hun.

- I Sør-Norge blir det litt stigende temperaturer utover dagen imorgen, men så synker det igjen fra onsdag ettermiddag. Dermed blir det kjølig på torsdag og fredag, før temperaturen øker mot helgen igjen. Det vil derimot roe seg på fredag og bli fint til helgen.

Snart er det for sent
Mye tyder på at du bør benytte sjansen i helgen. Fremover vil det mest sannsynlig bli mildere landet over og dårlige forhold.

- Neste uke kommer et høytrykk over kontinentert. Da blir det temperaturer over normalen, sier Hadeland.

For mer informasjon om alpintbakkene i Norge kan du også sjekke ut Skiinfo her (ekstern lenke).

Kommentarer til denne saken