RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her sirkler lommetyvene inn offeret

FØLGER ETTER SITT OFFER: Her følger de to kvinnene etter sitt offer (t.h.) på et kjøpesenter i Drammen før de skal ha slått til. Denne gangen har de endret modus, og offeret er en eldre mann.
FØLGER ETTER SITT OFFER: Her følger de to kvinnene etter sitt offer (t.h.) på et kjøpesenter i Drammen før de skal ha slått til. Denne gangen har de endret modus, og offeret er en eldre mann. Foto: Overvåkningskamera/politiet
Sist oppdatert:
Som jegere skal de to kvinnene ha sirklet inn sine favorittofre: Eldre kvinner.

Etter å ha plukket ut sine ofre, skal de to bulgarske kvinnene i 20- og 30-årene spanet på sitt bytte - helst eldre kvinner, gjerne med stokk eller krykker, skriver Drammens Tidende.

- De har fulgt etter dem. Tittet dem over skuldrene og fulgt med til de har klart å plukke opp pinkoden deres, forteller Ole Jacob Garder, politijurist ved Søndre Buskerud politidistrikt og politiets Operasjon Grenseløs.

Samarbeidet

Etter å ha skaffet seg koden, skal lommetyvene ha slått til.

- Da har de to samarbeidet om å stjele lommebøker eller vesker fra sine ofre. En av kvinnene har eksempelvis falt foran sitt offer. Da offeret bøyde seg fram for å hjelpe til, har den andre kvinnen kommet bakfra og stjålet lommebok eller veske. Eller så har en spurt om veien eller lignende for å distrahere, mens den andre har slått til.

Med både bankkort og kode har veien videre vært enkel for tyvene. Først skal de ha tømt bankkortene i minibanker, før de deretter skal ha brukt bankkortene til å handle direkte i butikker.

Blant annet skal de to en dag ha brukt stjålne kort til å handle luksusklær og - tilbehør for henholdsvis 35.000 og 30.000 kroner i fasjonable motebutikker i Oslo.

Til sammen skal de to ha stjålet og lurt til seg verdier for flere hundre tusen kroner.

Politiet mener å kunne bevise at de to har herjet i Drammen og andre steder på Østlandet i fjor og fram til de ble tatt på Skedsmo 20. februar i år.

SIRKLET INN: To lommetyver er siktet for 85 forskjellige forhold. Tyvene sirklet inn eldre damer, før de stjal lommebøker og vesker.


Pengene ikke funnet

- Totalt er de siktet for 85 forhold: Et 30-talls lommetyverier og resten er tapping og misbruk av kortene, forteller Garder.

Så langt har politiet ikke funnet noen av pengene. De bulgarske kvinnene, som er i slekt, bor i Frankrike, og politiet tror det meste av pengene er sendt dit.

- Dette er en sjeldent stor sak. Vi kan heller ikke utelukke flere pågripelser, forteller Garder.

De to kvinnene har sittet varetektsfengslet siden de ble pågrepet og ble mandag fengslet i fire nye uker.

Spesialisert seg

Det er Søndre Buskerud politidistrikt og politiets Operasjon Grenseløs som har stått bak etterforskningen.

Etter hvert som etterforskningen har skredet fram, mener politiet å kunne koble de to til flere saker som i utgangspunktet har blitt henlagt.

STOR SAK: Det er lagt ned mye etterforskning, og mye gjenstår, forteller politijurist Ole Jacob Garder til Drammens Tidende.

De har innrømmet de forholdene de er siktet for de siste dagene før pågripelsen. Resten benekter de.

Skjerpende forhold

Politiet mener likevel å kunne bevise at kvinnene har kommet til Norge ene alene for å bedrive lommetyverier og bedragerier.

Dermed blir alle siktelsespunktene å regne som grove. Ekstra skjerpende er det også at de to kvinnene ifølge politiet har spesialisert seg på å robbe eldre kvinner.

Det betyr igjen at begge kvinnene risikerer flere år i fengsel.

- Hva slags kvinner er dette?

- De fremstår som helt vanlige kvinner, i vanlige og ordentlige klær. De har også skiftet klær ofte mens de har vært i aksjon, sannsynligvis for å forvirre politiet.

Les flere saker i Drammens Tidende

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere